Κυπελλούχος μετά από 31 χρόνια η Άλκμααρ

Το 4ο KNVB Beker της ιστορίας της και πρώτο μετά το 1982 πανηγύρισε η Άλκμααρ, η οποία επικράτησε 2-1 της Αϊντχόφεν στον τελικό του "Ντε Κούιπ".

Κυπελλούχος μετά από 31 χρόνια η Άλκμααρ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Άλκμααρ, αφού στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εκπληκτική ατομική ενέργεια του Άνταμ Μάχερ και στο 14ο διπλασίασε τα τέρματά της με σουτ του Τζόζι Άλτιντορ, έπειτα από μπαλιά-τρύπα του Μαρσέλο.

Οι παίκτες της Αϊντχόφεν ήταν μια ταχύτητα πίσω από τους αντιπάλους τους ωστόσο απείλησαν 2 φορές στο 16ο λεπτό και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με κεφαλιά του δραστήριου Γίργκεν Λοκάντια στο 31ο λεπτό. Αυτό ήταν το 144ο εφετινό γκολ της ομάδας του Ντικ Άντβοκαατ, επίδοση που ισοφαρίζει το ρεκόρ σκοραρίσματος της σεζόν 1987-88.

Εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο δεν επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις, αφού οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν παρά ελάχιστες ευκαιρίες. Στο τελευταίο τέταρτο οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Λοκάντια (στο 79'), Τιμ Μάταβζ (στο 85') και Ζέρεμεν Λενς (στο 88'), ωστόσο δεν μπόρεσαν να στείλουν το ματς στην παράταση.

Σε ρυθμούς twitter

# Έξαλλοι πανηγυρισμοί από παίκτες, τεχνικό τιμ και φίλους της Άλκμααρ.

# Οι οπαδοί της Άλκμααρ ήταν 17.500, ενώ εκείνοι της Αϊντχόφεν 16.192 (175 περισσότεροι από τον περυσινό τελικό με την Χέρακλες).

# Οι παίκτες της Αϊντχόφεν ζήτησαν 2 φορές πέναλτι στο πρώτο μέρος, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοί τους έκαναν "χέρι".

# Η Άλκμααρ έγινε η πρώτη ομάδα που νικά την Αϊντχόφεν στο Κύπελλο μετά τον Ιανουάριο 2010.

News 24/7

24MEDIA NETWORK