14η αγ.: Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής

Το εκρηκτικό πρώτο εικοσάλεπτο σημάδεψε το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Μπενφίκα και της Πόρτο, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο κατάμεστο "Ντα Λουζ".

14η αγ.: Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 8ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Ελιακίμ Μανγκαλά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Μουτίνιο. Η απάντηση της Μπενφίκα, πάντως, ήταν άμεση και αποστομωτική, αφού οι παίκτες της έκρυψαν την μπάλα στον αέρα και ο Νεμάνια Μάτιτς ισοφάρισε με εκπληκτικό βολ πλανέ.

Το παιδικό λάθος του Αρτούρ δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τον Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος ξανάδωσε το προβάδισμα στην Πόρτο, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, αφού μετά από ωραία συνεργασία των "αετών", ο Νικολά Γκαϊτάν δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον εξουδετερωμένο Έλτον Αρούντα και να γράψει το τελικό 2-2.

Η Μπενφίκα ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ο Καρντόσο έκανε αυτό που κάνει με μεγάλη συχνότητα. Το ρολόι σημάδευε το 77ο λεπτό όταν ο Παραγουανός έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και βγήκε μόνος με τον Έλτον, αλλά ο τελευταίος ακούμπησε την μπάλα, εκείνη βρήκε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

14η αγ.: Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής

Μετά από τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας σημείωσε την πρώτη της εφετινή εκτός έδρας νίκη (2-0 την Ολιανένσε), η οποία, μάλιστα, συνδυάστηκε με το ντεμπούτο του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με υπέροχο σουτ του Ζακαρία Λαμπιάντ, ο οποίος ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Ράφαελ Μπρακάλι, αλλά οι πρωτευουσιάνοι ήταν αυτοί που ξαναβρήκαν δίχτυα (στο 55' με τον Άντριεν Σίλβα) και πήραν τη νίκη.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Όσκαρ Καρντόσο υποχρεώθηκε να αγωνιστεί για παραπάνω από ένα ημίχρονο με δεμένο κεφάλι, καθώς δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα από τον Ελιακίμ Μανγκαλά.

# Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναδείχθηκε νικητής στη μάχη των βετεράνων τεχνικών με τον Μανουέλ Καχούδα. Κοινώς, ο 66χρονος νίκησε τον 61χρονο.

# Από τις 22 Απριλίου 2012 και το 3-2 με τη Νασιονάλ είχε να νικήσει η Σπόρτινγκ σε εκτός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Γκιμαράες - Μαρίτιμο 1-1

(94' Μπαλντέ / 2' Ντίας)

Νασιονάλ - Μπράγκα 3-2

(58' Μέξερ, 60' Μπαρτσέλος, 77' αυτ. Ισμαΐλι / 37' Μπαρμπόσα, 83' Έντερ)

Ζιλ Βισέντε - Ρίο Άβε 0-1

(35' Μαρτσέλο)

Πάσος Φερέιρα - Ακαντέμικα 1-0

(51' Ουρτάδο)

Βιτόρια Σετούμπαλ - Μορεϊρένσε 5-0

(26', 31', 46' Μεγιόνγκ, 54' Σάντος, 85' Μπρουνίνιο)

Ολιανένσε - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2

(4' Λαμπιάντ, 55' Σίλβα)

Μπενφίκα - Πόρτο 2-2

(10' Μάτιτς, 17' Γκαϊτάν / 8' Μανγκαλά, 15' Μαρτίνες)

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου

Μπέιρα Μαρ - Εστορίλ (22:15)

News 24/7

24MEDIA NETWORK