Έκανε το νταμπλ η ΤΣΣΚΑ

Έπειτα από ένα συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 4-3 της Άνζι και κατέκτησε το 7ο Κύπελλο της ιστορίας της (12ο αν συμπεριληφθούν και εκείνα που πήρε επί Σοβιετικής Ένωσης).

Έκανε το νταμπλ η ΤΣΣΚΑ

Η Άνζι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι ο τελικός διεξήχθη στο Γκρόζνι (το κρατίδιο του Νταγκεστάν συνορεύει με την Τσετσενία). Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη, ωστόσο μία λάθος αντίδραση του Βλάντιμιρ Γκαμπούλοφ σε σουτ του Αχμέντ Μουσά από πλάγια θέση, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Λέονιντ Σλούτσκι (9ο λεπτό).

Αμέσως μετά το γκολ ο Ιγκόρ Ακινφέεφ απέκρουσε το σουτ του Σάμουελ Ετό και στην επαναφορά η προσπάθεια του Μπαρκ Μπουσουφά σταμάτησε σε ώμο αμυντικού (οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι). Στο 35ο λεπτό, εξάλλου, ο Ετό έσπασε το τεχνικό οφσάιντ, αλλά νικήθηκε εκ νέου από τον Ακινφέεφ.

Με τη σέντρα του δευτέρου μέρους ο Λασινά Τραορέ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, ενώ στιγμές αργότερα, ο Ετό δεν μπορούσε να πιστέψει πως απώλεσε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 62ο λεπτό ο Γκους Χίντινκ τα έπαιξε όλα για όλα αφήνοντας την ομάδα του με δύο αμυντικούς, ωστόσο η δικαίωσή του ήρθε από έναν παίκτη που δεν είχε ξαναβρεί δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση 74 λεπτών, ο Λασανά Ντιαρά σημείωσε το πρώτο του γκολ ως παίκτης της Άνζι, έπειτα από 23 ματς και έστειλε τον τελικό στην παράταση, όπου η ομάδα του θα είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Πόντους Βέρνμπλουμ στο 88ο λεπτό.

Η ομάδα του Χίντινκ κυριάρχησε στην παράταση, δημιούργησε αρκετές τελικές προσπάθειες, απείλησε με τον Ετό και τον Όλεγκ Σάτοφ, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες άρχισαν να προδίδονται από τις δυνάμεις τους.

Ως εκ τούτου ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι όπου παρά την απουσία των Ράσμους Ελμ, Άλαν Τζαγκόεφ και Κεϊσούκε Χόντα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 4-3. Το νικητήριο πέναλτι εκτέλεσε αλά Πανένκα ο Σεϊντού Ντουμπιά.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λέονιντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Α. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ, Ελμ (78' Ντουμπιά), Χόντα (67' Τσάουνα), Τζαγκόεφ (99' Μαμάεφ), Μουσά, Λοβ.

Άνζι (Γκους Χίντινκ): Γκαμπούλοβ, Γκατζιμπέκοφ, Ζοάο Κάρλος (46' Τραορέ), Έβερτον, Ταγκιρμπέγκοφ (62' Σάτοφ), Ζουσιλέι, Ντιαρά (115' Αχμέντοφ), Γουίλιαν, Ζιρκόφ, Μπουσουφά, Ετό.

Σε ρυθμούς twitter

# Η ΤΣΣΚΑ έκανε το 3ο νταμπλ από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και μετά. Είναι η πρώτη ομάδα σε κατακτήσεις.

# "Έξι στα έξι" μετρά η ομάδα του Σλούτσκι στα τελευταία παιχνίδια Κυπέλλου που έχουν οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK