Έκανε το νταμπλ η Σέλτικ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάρι Χούπερ, η Σέλτικ νίκησε 3-0 την Χιμπέρνιαν στο "Χάμντεν Παρκ" και κατέκτησε το 36ο Κύπελλο της ιστορίας της. Αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο ο Γιώργος Σαμαράς.

Έκανε το νταμπλ η Σέλτικ

Σημείο κλειδί στον τελικό του Scottish Cup ήταν η εκπληκτική απόκρουση του Φρέιζερ Φόρστερ στην κεφαλιά του Λι Γκρίφιθς. Ένα λεπτό αργότερα (στο 8'), ο Γκάρι Χούπερ εκμεταλλεύθηκε μία σέντρα του Άντονι Στόουκς στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Πανομοιότυπο με το πρώτο ήταν και το δεύτερο γκολ του Χούπερ. Στο 31ο λεπτό ο Στόουκς έβγαλε άλλη μία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Άγγλος επιθετικός έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Λίγο αργότερα ο Γκρίφιθς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ξαναβάλει στο παιχνίδι την Χιμπέρνιαν.

Μετά από την ολιγόλεπτη πίεση των παικτών του Πατ Φένλον και αφού προηγήθηκε η αλλαγή του Γιώργου Σαμαρά στο 75', η Σέλτικ ανέκτησε τον έλεγχο και στο 79' ο Τζο Λέντλεϊ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με κοντινή προσπάθεια.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Χιμπέρνιαν, η οποία είχε ηττηθεί και στον περυσινό τελικό (από την Χαρτς), κατέκτησε το τελευταίο της Κύπελλο το 1902.

# Ο Νιλ Λένον έγινε το τρίτο πρόσωπο που κατακτά το νταμπλ με την Σέλτικ ως παίκτης και ως προπονητής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK