Νέα έρευνα για την Μπαρτσελόνα σκέφτεται η κυβέρνηση

Στο "στόχαστρο" του Υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας φαίνεται πως έχει μπει η Μπαρτσελόνα, η οποία ίσως τεθεί υπό έρευνα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα για το ντέρμπι κυπέλλου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, σχετικά με παραβάσεις που αφορούν στην πάταξη της γηπεδικής βίας.

Νέα έρευνα για την Μπαρτσελόνα σκέφτεται η κυβέρνηση

Σύμφωνα με την μαδριλένικη αθλητική ιστοσελίδα " AS", η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, το Υπουργείο Εσωτερικών σκέφτεται να ανοίξει νέα έρευνα με αφορμή τη διάθεση εισιτηρίων του επαναληπτικού ημιτελικού του Copa del Rey σε ομάδες φιλάθλων που "έχουν τάση προς βία δίχως να ενημερωθεί η καταλανική αστυνομία".

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του συλλόγου φέρονται να πούλησαν εισιτήρια σε γκρουπ φιλάθλων με ιστορικό επεισοδίων χωρίς να το αναφέρουν στον υπεύθυνο ασφαλείας της ειδικής ομάδας της αστυνομίας, "Mossos d' Esquadra".

Το ίδιο αστυνομικό κλιμάκιο είχε ερευνήσει τα επεισόδια στις γειτονιές πέριξ του "Καμπ Νόου" πριν και μετά από το παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο για αυτά τα περιστατικά ο σύλλογος δεν πρόκειται να κατηγορηθεί, διότι η ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές δεν αποτελούν ευθύνη του.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι εάν πραγματοποιηθεί η έρευνα και η Μπαρτσελόνα κριθεί ένοχη, τότε ο σύλλογος θα τιμωρηθεί με πρόστιμο που κυμαίνεται από 3.000 ευρώ μέχρι και 60.000 ευρώ.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διενήργησε έρευνα η οποία κατέληξε στην πρόταση της καταλανικής αστυνομίας για πρόστιμο μεταξύ 60.000 και 600.000 ευρώ, διότι οι "μπλαουγκράνα" επέτρεψαν σε φιλάθλους να περάσουν στις εξέδρες του "Καμπ Νόου" βεγγαλικά.

Ένας φίλαθλος της Μπαρτσελόνα, μάλιστα, πέταξε μία φωτοβολίδα στον τομέα όπου κάθονταν περίπου 500 φίλαθλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά τους. Οι "Mossos" προσπαθούν να αναγνωρίσουν την ταυτότητα του φιλάθλου που πέταξε τη φωτοβολίδα από το 3ο διάζωμα του γηπέδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK