Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο στον τελικό

Με δύο γκολ του Νεϊμάρ και ένα του Λουίς Σουάρες, η Μπαρτσελόνα επικράτησε για δεύτερη φορά της Βιγιαρεάλ με 3-1 (αυτή τη φορά στο "Μαδριγάλ") και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε που επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Εσπανιόλ και πήρε το "χρυσό" εισιτήριο.

Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο στον τελικό

Εξ' αρχής φάνταζε δύσκολο το έργο της Βιγιαρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έχοντας γνωρίσει την ήττα στο "Καμπ Νου" με 3-1. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Νεϊμάρ έκανε ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, ανοίγοντας το σκορ μετά από ωραία συνεργασία με τους Μέσι και Σουάρες. Από το σημείο αυτό και μετά η Βιγιαρεάλ ανέβηκε και μην έχοντας τίποτα να χάσει βγήκε αρκετά επιθετικά.

Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Τερ Στέγκεν έδινε σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ των Καταλανών, ώσπου στο 39' ο Ντος Σάντος έφερε το ματς στα ίσια μετά από ασίστ του Ούτσε. Στο 41' το "Μαδριγάλ" "πάγωσε" για δεύτερη φορά, όχι όμως για κάποιο γκολ, αλλά από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μπουσκέτς, έπειτα από πάτημα του Πίνα. Ο διαιτητής δεν είδε την φάση και άφησε ατιμώρητο τον παίκτη της Βιγιαρεάλ, με τον Μπουσκέτς να διακομίζεται κατευθείαν στο νοσοκομείο.

Στο 65ο λεπτό, ο Πίνα έκανε και δεύτερο σκληρό μαρκάρισμα σε παίκτη της Μπαρτσελόνα, πέφτοντας με τα δύο πόδια πάνω στον Νεϊμάρ, με τον διαιτητή αυτή τη φορά να δείχνει την απευθείας κόκκινη στον Ισπανό. Κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά το ματς για τους γηπεδούχους. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Λουίς Σουάρες έγραψε το 1-2 από ασίστ του Μαστσεράνο, ενώ λίγο πριν το φινάλε, στο 88' ο Νεϊμάρ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Μπαρτσελόνα.

Οι συνθέσεις:

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Γκασπάρ, Μουσάτσιο, Ρουίς, Κόστα, Τσερίσεφ (69' Κάμπελ), Τριγκέρος (75' Γκόμες), Πίνα, Ντος Σάντος (62' Ούτσε), Ούτσε, Βιέτο

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μοντόγια, Πικέ, Μαστσεράνο (76' Ράκιτιτς), Άλμπα, Ραφίνια (65' Τσάβι), Μπουσκέτς (42' Ματιέ), Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Εσπανιόλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2

Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο στον τελικό

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε "έκλεισε" το σπίτι της Εσπανιόλ και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στις 30 Μαΐου.

Ο Αντούριθ μόλις στο 13ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ τους Βάσκους με ένα υπέροχο γκολ, παίρνοντας την μπάλα εκτός περιοχής και εξαπολύοντας ένα δυνατό σουτ. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ο Ετσεΐτα με κεφαλιά μετά από κόρνερ έγραψε το 0-2, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στα όνειρα της Εσπανιόλ για πρόκριση στον τελικό.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν στο δεύτερο, δημιούργησαν κάποιες φάσεις, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Εσπανιόλ: Πάου, Αρμπίγια, Αλβάρο, Μορένο, Φουέντες, Λούκας (70' Σεβίγια), Σάντσες, Κάνας, Αλβάρες (49' Καϊσέδο), Γκαρθία, Στουάνι

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Εγερίν (Ιραϊθόθ), Ιραόλα, Γκουρπέγκι, Ετσεΐτα, Μπαλενζιάγκα, Σαν Χοσέ, Ρίκο, Μουνιαΐν (84' Ετσεμπαρία), Ουίλιαμς (90' Λαπόρτε), Ντε Μάρκος, Αντούριθ

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Τετάρτη 4 Μαρτίου

21:00 Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-3 (1-3)

(39' Ντος Σάντος - 3', 88' Νεϊμάρ, 73' Σουάρες)

23:00 Εσπανιόλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2 (1-1)

(13' Αντούριθ, 42' Ετσεΐτα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK