11η αγ.: Stop στην Παμπλόνα για Λεβάντε, οξυγόνο για Ατλέτικο

Το παραμύθι είχε δράκο για τη Λεβάντε στο εκτός έδρας παιχνίδι της για τη 10η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Οσασούνα την υποχρέωσε στην πρώτη της εφετινή ήττα και την έριξε από την κορυφή.

Levante's Ivorian forward Arouna Kone (R) vies with CA Osasuna's defender Sergio Fernandez (L) during a Spanish football match CA Osasuna vs Levante on October 30, 2011 at the Reyno de Navarra stadium in Pamplona. AFP PHOTO / ANDER GILLENEA (Photo credit should read ANDER GILLENEA/AFP/Getty Images)
Levante's Ivorian forward Arouna Kone (R) vies with CA Osasuna's defender Sergio Fernandez (L) during a Spanish football match CA Osasuna vs Levante on October 30, 2011 at the Reyno de Navarra stadium in Pamplona. AFP PHOTO / ANDER GILLENEA (Photo credit should read ANDER GILLENEA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Οι Βάσκοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Σεχούδο, ο οποίος στο πρώτο μέρος έκανε ότι ήθελε την άμυνα των φιλοξενούμενων και στο 39’ πήρε την πάσα του Ντελ Όρνο και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Πριν προλάβουν να οργανωθούν οι φιλοξενούμενοι ο Νίνο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 44’. Η Λεβάντε δεν συνήλθε ποτέ και παρά την αποβολή του Σεχούδο στο 58’ δεν μπόρεσε να βάλει έστω το γκολ που θα της επέτρεπε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στον πρώτο αγώνα της Κυριακής η Σπόρτινγκ Χιχόν με την Αθλέτικ Μπιλμπάο παρέμειναν "κολλημένοι" για 4η συνεχόμενη χρονιά στο μεταξύ τους 1-1. Ο Σουσαέτα έδωσε το προβάδισμα στους Βάσκου στο 62’, αλλά στο 70’ ο Μπίλιτς απάντησε με το 2ο συνεχόμενο τέρμα του. Στο 65’ ο Κροάτης είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Ριβέρα. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, έφθασε τα 6 παιχνίδια χωρίς ήττα.

Μετά από 10 αγωνιστικές ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Ράσινγκ Σανταντέρ. Η αντίπαλος ενδεικνύονταν γι' αυτό, αφού η Μπέτις προέρχονταν από 4 συνεχόμενες ήττες. Οι οποίες έγιναν πέντε μετά από πέναλτι του Στουάνι στο 62'. Ο 25χρονος Ουρουγουανός είχε περάσει πριν από ένα λεπτό στο γήπεδο, ωστόσο δεν αρνήθηκε να πάρει την ευθύνη.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης χρειάζονταν επειγόντως μία νίκη (σ.σ μετά από πέντε αγώνες χωρίς τρίποντο) και την πήρε με αντίπαλο τη Σαραγόσα (3-1). Ο Αντριάν δικαίωσε τον Γκρεγκόριο Μανθάνο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αφού σκόραρε δις και έφθασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 18' με κεφαλιά και στο 74' μετά από πάσα του Ντιέγκο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ντομίνγκεθ είχε ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Η μείωση του σκορ από τον Πόστιγκα δεν άλλαξε το σενάριο του αγώνα. Η ομάδα του συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ήττες.

Κυριακή 30/10

Σπόρτινγκ Χιχόν – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

(70’ Μπίλιτς – 62’ Σουσαέτα)

Οσασούνα – Λεβάντε 2-0

(39’ Σεχούδο, 44’ Νίνο)

Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ρεάλ Μπέτις 1-0

(61' πεν. Στουάνι)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σαραγόσα 3-1

(18, 74' Αντριάν, 30' Ντομίνγκεθ - 78' Πόστιγκα)

Μάλαγα – Εσπανιόλ 2-1

(5' Ρόντον, 73' πεν. Απόνο - 45' Βάσκες)

Δείτε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK