11η αγ.: Πάρτι σε 16' για Μέσι, Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι θυμήθηκε ότι πέρυσι η Μαγιόρκα έφυγε με βαθμό από το "Καμπ Νου" και εφέτος την τιμώρησε με χατ-τρικ σε διάστημα 16', στο 5-0 της Μπαρτσελόνα. Εντός έδρας νίκες για Βαλένθια και Βιγιαρεάλ, διπλό της Ρεάλ στο "Ανοέτα".

FC Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during their Spanish League football match between FC Barcelona and Mallorca FC on October 29, 2011 at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
FC Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during their Spanish League football match between FC Barcelona and Mallorca FC on October 29, 2011 at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Οι "νυχτερίδες" υποδέχθηκαν τη Χετάφε και προηγήθηκαν στο 12’, χάρη στο πρώτο γκολ του Αλγερινού Φεγκουλί στο εφετινό πρωτάθλημα. Αφού όμως βρήκε μία φορά δίχτυα είπε να το ξανακάνει στο 26’, με τον Ντιέγκο Κάστρο να έχει φέρει τον αγώνα στα ίσια, δύο λεπτά νωρίτερα. Με το μυαλό τους στον εντός έδρας αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν, οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 76’ με τον Αντουρίθ )3-1) και "κλείδωσαν" το τρίποντο.

Η ατυχία δεν λέει να εγκαταλείψει τη Βιγιαρεάλ. Μετά τους τραυματισμούς των Ρόσι, Νίλμαρ με πρόβλημα-από τον αγώνα με τη Ράγιο-αποχώρησε ο Μάρκο Ρούμπεν και πλέον ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο δεν γνωρίζει αν θα έχει επιθετικούς στο παιχνίδι με τη Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τέσσερα παιχνίδια, χάρη σε γκολ των Σοριάνο (20’) και Μπόρχα (67’). Στο 39’ ο Σένα αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι.

Πέρυσι η Μαγιόρκα είχε βρει την Μπαρτσελόνα σε προβληματική κατάσταση και είχε φύγει με 1-1 από τη Βαρκελώνη. Εφέτος τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν από νωρίς από τον έλεγχο των "νησιωτών". Μόλις στο 12' ο Νσούε έκανε πέναλτι και ο Μέσι άνοιξε το σκορ, δίνοντας τέλος στην επιθετική ξηρασία των τριών αγώνων. Μέσα σε 16' ο Αργεντινός είχε φθάσει σε χατ-τρικ και συμπλήρωσε 103 στα τελευταία 100 παιχνίδια με τη φανέλα των πρωταθλητών Ισπανίας.

Ο κατάλογος των ρεκόρ συνέχισε να σπάει αφού η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε 30 συνεχόμενα εντός έδρας γκολ, χωρίς να παραβιαστεί η εστία της, ενώ για 9ο συνεχόμενο αγώνα δεν δέχθηκε γκολ στο "Καμπ Νου". Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Βαλδές να φθάσει τα 787' που δεν έχει μαζέψει τα μπάλα από τα δίχτυα του. Χρειάζεται μόλις 38' για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Μιγκέλ Ρέινα.

Στη συνέχεια του αγώνα ο Γουαρδιόλα είδε τον νεαρό Κουένκα να σκοράρει το πρώτο του γκολ (50') με τη φανέλα της Μπάρτσα και έδωσε την ευκαιρία στον ταλαντούχο Ντελοφό να κάνει το ντεμπούτο του. Στο 92' ο Άλβες διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ.

Λίγο αργότερα, η Ρεάλ επικράτησε 1-0 της Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα" και διατηρήθηκε πάνω από την Μπαρτσελόνα για ακόμη μία αγωνιστική.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 9ο λεπτό από τον Ιγκουαΐν, έπειτα από πάσα του Κοεντράο.

Ο Αργεντινός άσος έφτασε τα 10 τέρματα και μαζί τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη 2η θέση των σκόρερ της Primera Division (πέρασε μόνος πρώτος ο Μέσι).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 29/10

Βαλένθια – Χετάφε 3-1

(12’, 26’ Φεγκουλί, 75’ Αντούριθ – 24’ Κάστρο)

Βιγιαρεάλ – Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0

(20' Σοριάνο, 67' Βαλέρο)

Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 5-0

(13' πεν, 21', 29' Μέσι, 50' Κουένκα, 92' Άλβες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρέαλ Μαδρίτης 0-1

(9' Ιγκουαΐν)

Κυριακή 30/10

Σπόρτινγκ Χιχόν – Αθλέτικ Μπιλμπάο (13:00)

Οσασούνα – Λεβάντε (17:00)

Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ρεάλ Μπέτις (19:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σαραγόσα (21:00)

Μάλαγα – Εσπανιόλ (23:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK