16 αγ.: Ξέσπασε στη Ράγιο η Ρεάλ με απίστευτο σκορ, χαμένη ευκαιρία για Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Μάλαγα στο "Λα Ροσαλέδα", αλλά παρέμεινε στην πρώτη θέση ελέω... Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης διέσυρε με 10-2 τη Ράγιο Βαγεκάνο στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", με τον Γκάρεθ Μπέιλ να πετυχαίνει το πρώτο "καρέ" της καριέρας του.

16 αγ.: Ξέσπασε στη Ράγιο η Ρεάλ με απίστευτο σκορ, χαμένη ευκαιρία για Ατλέτικο

Την ευκαιρία να "ξεφύγει" με τρεις βαθμούς από την "συγκάτοικό" στην πρώτη θέση Μπαρτσελόνα που δεν αγωνίστηκε λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, έχασε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ηττήθηκε με 1-0 στο "Λα Ροσαλέδα" από τη Μάλαγα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα δραστήριες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Η Μάλαγα είχε την κατοχή και προσπάθησε μέσω μακρινών σουτ να απειλήσει την εστία του Γιαν Όμπλακ, ενώ οι "ροχιμπλάνκος" θέλησαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα με τους ταχύτατους Αντουάν Γκριεζμάν και Γιανίκ Φερέιρα-Καράσκο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 36', αλλά ο Όμπλακ αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Τσαρλς. Οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα προκάλεσαν εκνευρισμό μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με συνέπεια το πρώτο μέρος να ολοκληρωθεί με 5(!) κίτρινες κάρτες.

16 αγ.: Ξέσπασε στη Ράγιο η Ρεάλ με απίστευτο σκορ, χαμένη ευκαιρία για Ατλέτικο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ατλέτικο έφθασε κοντά στο 0-1, αλλά ο Κάρλος Καμενί πρόλαβε τον Γκριεζμάν προτού φανεί απειλητικός. Τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν μέσα σε έξι λεπτά, αφού ο Γκάμπι αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες στο 51' και το 56' και είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, οι "ροχιμπλάνκος" πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ, αλλά ο Καμένι, όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών" κι έσωσε την ομάδα του, με σημαντικότερη φάση το τετ α τετ με τον Φερνάντο Τόρες στο 71ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά, η Μάλαγα ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Τελικά, στο 88' ο Ντιέγκο Γοδίν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ύστερα από σουτ στην κίνηση του Τσαρλς.

Οι συνθέσεις

Μάλαγα (4-4-2): Καμενί, Ροζάλες, Αλμπεντόθα, Ουέλιγκτον, Μιγκέλ Τόρες (79' Σάντα Κρουζ), Ρέσιο, Ιγκνάσιο Καμάτσο, Αμραμπάτ (90' Χουάνπι), Χουάν Κάρλος, Τσοπ (69' Ντούντα), Τσάρλς.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-3-3): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ Νίγκεθ, Φερέιρα-Καράσκο (64' Παρτέι), Γκριεζμάν, Βιέτο (46' Φερνάντο Τόρες).

16 αγ.: Ξέσπασε στη Ράγιο η Ρεάλ με απίστευτο σκορ, χαμένη ευκαιρία για Ατλέτικο

Τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα είχαν φέρει σε δυσμενή θέση τη Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να την... πληρώσει η Ράγιο Βαγεκάνο. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ντανίλο έδωσε προβάδισμα στους "μερένγκες" με διαγώνιο σουτ, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τους Τόνι Κρος και Γκάρεθ Μπέιλ. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πάκο Χέμεθ δεν επηρεάστηκε και έκανε τη μεγάλη ανατροπή σε διάστημα τριών λεπτών (10'-12') με τους Αντόνιο Αμάγια και Χοθαμπέντ. Όμως, στο 15' ο Τίτο, με μία αψυχολόγητη ενέργεια, άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, καθώς είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα για "δολοφονικό τάκλιν" στον Κρος.

16 αγ.: Ξέσπασε στη Ράγιο η Ρεάλ με απίστευτο σκορ, χαμένη ευκαιρία για Ατλέτικο

Οι Μαδριλένοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και ισοφάρισαν στο 25' με τον Μπέιλ, ο οποίος από δημιουργός έγινε εκτελεστής. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 28' έμειναν με 9(!) παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ραούλ Μπαένα για κράτημα του Σέρχιο Ράμος μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού την ομάδα του. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Μπέιλ έδωσε "αέρα" δύο τερματών στους "μερένγκες" με όμορφο πλασέ σε τετ α τετ με τον Γιοέλ.

16 αγ.: Ξέσπασε στη Ράγιο η Ρεάλ με απίστευτο σκορ, χαμένη ευκαιρία για Ατλέτικο

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, η οποία δεν σταμάτησε να "πυρπολεί" την αντίπαλη εστία. Ο Χάμες Ροντρίγκες (3 ασίστ) δημιουργούσε και οι Μπενζεμά και Ρονάλντο έστελναν την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 6-2 στο 53ο λεπτό. Στη συνέχεια, την σκυτάλη πήρε ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος με δύο γκολ στο 61' και στο 70' έκανε το 8-2 για τους μαδριλένους, προτού ο Μπενζεμά σημειώσει ακόμη δύο στο 79' και στο 90' για το τελικό 10-2.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (62' Λούκας Βάθκεθ), Κρος, Μόντριτς,Χάμες Ροντρίγκες (65' Κόβατσιτς), Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μπέιλ (74' Αρμπελόα).

Ράγιο Βαγιεκάνο (4-2-3-1): Γιοέλ, Τίτο, Ζε Κάστρο (80' Καμπαγέρο), Αμάγια, Νάτσο, Μπαένα, Τρασόρας, Χοθαμπέντ, Μπανγκουρά (63' Μπεμπέ), Πάμπλο Ερνάντεθ (21' Κίνι), Χάβι Γκέρα.

Σε ρυθμούς twitter

# O Γκάρεθ Μπέιλ σκόραρε το πρώτο "καρέ" στην καριέρα του στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Ράγιο Βαγεκάνο.

# Ο Χάμες Ροντρίγκες μοίρασε τρεις ασίστ σε διάστημα 11 λεπτών.

# Ο Νίκος Καράμπελας ήταν εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα της Λεβάντε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

17:00 Βαλένθια - Χετάφε 2-2

(15' Αλκάθερ, 35' Μίνα - 10' Σαράμπια, 22' Λαφίτα)

19:15 Εσπανιόλ - Λας Πάλμας 1-0

(67' Καϊσέδο)

21:30 Μπέτις - Σεβίλλη 0-0

23:05 Λα Κορούνια - Εϊμπάρ 2-0

(41' πεν. Λούκας, 74' Αρίμπας)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

17:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Ράγιο Βαγεκάνο 10-2

(3' Ντανίλο, 25', 41', 51', 70' Μπέιλ , 30', 53' Ρονάλντο, 48', 79', 90' Μπενζεμά - 10' Αμάγια, 12' Χοθαμπέντ)

19:15 Ρεάλ Σοθιεδάδ - Βιγιαρεάλ 0-2

(27', 88' Ντένις Σουάρεθ)

19:15 Γρανάδα - Θέλτα 0-2

(21' Ορεγιάνα, 45' Ιάγο Άσπας)

19:15 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Λεβάντε 2-0

(55' Σαν Χοσέ, 82' Ινιάκι Γουίλιαμς)

21:30 Μάλαγα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

(88' αυτ. Γοδίν)

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σπόρτινγκ Χιχόν - Μπαρτσελόνα

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Ρεάλ Σοθιεδάδ (4-3-3): Ρούγι, Ελουστόνδο, Ρέγες, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Γιούρι, Ιγιαραμέντι, Κανάλες, Γκρανέρο, Βέλα, Μπρούμα, Αγκιρέτσε.

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Αρεολά, Ρουκάβινα, Μουζάκιο, Βίκτορ Ρουίθ, Χάουμε Κόστα, Πίνα, Μπρούνο, Ντος Σάντος, Ντένις Σουάρεθ, Μπακάμπου, Σολδάδο.

Γρανάδα (4-3-3): Φερνάντεθ, Φουλκιέ, Μπαμπέν, Λομπάν, Μπιράγκι, Ρούμπεν Πέρεθ, Φραν Ρίκο (46' Ελ Αράμπι), Χάβι Μάρκεθ (75' Ρόμπερτ Ιμπάνιεθ), Σαξές, Ρούμπεν Ροτσίνα (67' Άγκμπο), Πενιαράντα.

Θέλτα (4-2-3-1): Ρούμπεν Μπλάνκο, Κάστρο, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Πλάνας, Φερνάντες, Βας, Σένιε (93' Παπέ Ντιόπ), Μπονγκόντα, Φ. Ορεγιάνα (89' Σέρχι Γκόμεθ), Ιάγο Άσπας (81' Γκουιντέτι).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Ινιάκι Γουίλιαμς, Ραούλ Γκαρθία, Σουσαέτα, Αντούριθ.

Λεβάντε (4-1-4-1): Ντιέγκο Μαρίνιο, Πέδρο Λόπες, Νταβίντ Ναβάρο, Φεντάλ, Τόνιο, Σιμάο, Λέρμα, Βίκτορ Καμαράσα, Τσουμέτρα, Ρούμπεν Γκαρθία, Γκιλάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK