17η αγ.: Ισόπαλο το ντέρμπι της Βαρκελώνης, στο +5 η Ρεάλ

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες στο ντέρμπι της Βαρκελώνης. Έσωσε την παρτίδα η Βαλένθια, ρεκόρ ο Μουνιαΐν της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

17η αγ.: Ισόπαλο το ντέρμπι της Βαρκελώνης, στο +5 η Ρεάλ

Οι "μπλαουγράνα" ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν, με τη συμπλήρωση ενός τέταρτου, αφού προηγουμένως οι Βαλδές και Πικέ είχαν αποκρούσει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά και το σουτ (αντίστοιχα) του Βερδού. Μετά από σέντρα του Ντάνι Άλβες, ο Φάμπρεγας με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Αυτό ήταν το 4ο φετινό γκολ του Ισπανού με κεφαλιά και ηγείται της σχετικής λίστας στην Primera.

Στο 78ο λεπτό η Μπαρτσελόνα έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη, αφού έπειτα από γύρισμα του Πέδρο στο δεύτερο δοκάρι, ο Μέσι από δύσκολη γωνία σημάδεψε το δοκάρι του Άλβαρες.

Αφού, λοιπόν, απέφυγε το 2-0 η Εσπανιόλ αναθάρρησε, κέρδισε χώρους και οκτώ λεπτά αργότερα ο Άλβαρο ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ροντρίγκες και ασίστ του Τιεβί με το κεφάλι.

Η φάση του αγώνα έγινε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από σουτ του Πικέ στο δοκάρι, ο Πέδρο πήρε το... ριμπάουντ, έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Άλβαρες, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε -ως όφειλε- πέναλτι. Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Ινιέστα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κασίγια, που νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Άλβαρο.

Η Μπαρτσελόνα έχει χάσει 11 βαθμούς μέχρι στιγμής στα εκτός έδρας παιχνίδια της, όσους δηλαδή είχε χάσει σε όλα τα ματς μακριά από το "Καμπ Νου" την περυσινή σεζόν. Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να σκοράρει γι' ακόμη μία φορά στο "Πρατ". Αυτό είναι το ένα από τα δύο γήπεδα της Primera (το άλλο είναι το "Ανοέτα") που δεν έχει πανηγυρίσει γκολ.

Μέχρι το 20’ η Βιγιαρεάλ ήταν κυρίαρχος και έδειχνε ότι θα πάρει μία σημαντική νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς. Στο 14’ ο Μάρκο Ρούμπεν βρέθηκε απέναντι στον Ντιέγκο Άλβες και τον νίκησε, ενώ τέσσερα λεπτά μετά το «Μαδριγάλ»…εξερράγη όταν ο Γκονζάλο Ροντρίγκες έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Οι "νυχτερίδες" αντέδρασαν στο κομβικό σημείο, αφού στο 41’ ο Φενγκουλί τελείωσε με κεφαλιά την εξαιρετική σέντρα του Μιγκέλ. Δύο φορές στην επανάληψη ο Άλβες κράτησε "ζωντανή" τη Βαλένθια και είδε τους συμπαίκτες του να το ξεπληρώνουν στο 87’. Το μπέρδεμα στην άμυνα της Βιγιαρεάλ εκμεταλλεύτηκε ο Αντούριθ, ο οποίος ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν άτυχη στον εκτός έδρας αγώνα με τη Χετάφε, αλλά έμεινε στο 0-0 με τους Μαδριλένους. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο πρώτο μέρος, αλλά ο Γκουΐθα δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν κόντρα στην παλιά του ομάδα. Στην επανάληψη οι Βάσκοι βελτιώθηκαν και είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Σουσαέτα να πλασάρει και την μπάλα να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο και μετά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μόγια. Στα θετικά η επιστροφή του Γιορέντε από τραυματισμό και το ρεκόρ του Μουναΐν. Στα 19 του χρόνια συμπλήρωσε 100 αγώνες με τη φανέλα της Μπιλμπάο ξεπερνώντας μεγάλους Ισπανούς παίκτες, όπως οι Ραούλ, Τόρες και Ετσεμπερία.

Στον πρώτο αγώνα της Κυριακής η Ράγιο Βαγιεκάνο πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, αυτή τη φορά με "θύμα" της τη Σεβίλλη. Στο 13’ ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Φάτσιο για τους Ανδαλουσιάνους, με τους οποίους έπαιξε βασικός ο Ρέγες. Η Βαγιεκάνο προηγήθηκε με τον Μίτσου στο 45’, μετά από λάθος του Βάρας και πριν περάσουν έξι λεπτά ο Ταμούδο διπλασίασε τα τέρματά τους. Ο Εσκουντέ προσέδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, ωστόσο η Σεβίλλη δεν πήρε ούτε βαθμό από το ταξίδι της στη Μαδρίτη.

Την 4η νίκη της στους 5 τελευταίους αγώνες πανηγύρισε η Μπέτις. Η απόφαση της διοίκησης να στηρίξει τον Πέπε Μελ της βγαίνει σε καλό, αφού η ομάδα έχει πάρει και πάλι την ανιούσα. Οι Ανδαλουσιάνοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Σάντα Κρουζ στο 23' και είχαν δοκάρι με τον Κάστρο επτά λεπτά μετά. Η φάση που έκρινε την τύχη του αγώνα έγινε στο 43', όταν ο Λόρα των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Ο Ρούμπεν Κάστρο έχασε αρκετές ευκαιρίες για να τελειώσει τον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Το τελικό 2-0 ήρθε στο 92' από τον Μολίνα, ενώ η Χιχόν έμεινε με 9 παίκτες στο 94' λόγω αποβολής του Καρμέλο.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Ράγιο Βαγιεκάνο-Σεβίλλη 2-1

(45’ Μίτσου, 52’ Ταμούδο – 62’ Εσκουντέ)

Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Βιγιαρεάλ-Βαλένθια 2-2
(14' Ρούμπεν, 18' Γκονσάλο - 41' Φενγκουλί, 87' Αντούριθ)

Μπέτις-Σπόρτινγκ Χιχόν 2-0
(23' Σάντα Κρουζ, 92' Μολίνα)

Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 1-1

(86' Άλβαρο / 16' Φάμπρεγας)

Δείτε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK