1η αγ.: Ασταμάτητος Μέσι, ανατροπή και θρίαμβος για τη Ρεάλ

Το 10ο χατ-τρικ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα πανηγύρισε ο Λιονέλ Μέσι στο εκτός έδρας 1-4 επί της Μάλαγα. Οι Καταλανοί είχαν εύκολο έργο κόντρα στην ομάδα του Πελεγκρίνι και συμπλήρωσαν 12 αγώνες αήττητοι κόντρα στους Ανδαλουσιάνους. "Τεσσάρα" της Ρεάλ στην Μπιλμπάο.

1η αγ.: Ασταμάτητος Μέσι, ανατροπή και θρίαμβος για τη Ρεάλ

Ο Πεπ Γουαρδιόλα επέλεξε να ξεκουράσει τους Πουγιόλ, Τσάβι, Φάμπρεγας, αφού παρά τη νίκη στον πρώτο αγώνα στο μυαλό του είναι στον επαναληπτικό κυπέλλου με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είδαν τον Βαλδές να κρατά το μηδέν με διπλή επέμβαση στο 15' και μετά φρόντισαν να τελειώσουν τον αγώνα. Με κεφαλιά (!) του Μέσι στο 33' πήραν προβάδισμα και τον Αργεντινό να γίνεται ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που τα τελευταία 61 χρόνια φθάνει τα 20 γκολ σε 19 αγώνες. Το γκολ που επέτρεψε στην ομάδα του Γουαρδιόλα να αισθανθεί πιο άνετα ήρθε από τον Σάντσες στο 47'. Στη συνέχεια ο Μέσι ξαναπήρε τη σκυτάλη από τον Χιλιανό και μόλις τρία λεπτά μετά έκανε το 0-3 με προσωπική ενέργεια. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είχε κέφια και κυνήγησε το 10ο χατ-τρικ στην καριέρα στην Μπαρτσελόνα. Στο 73' το δοκάρι του στέρησε την ευκαιρία, αλλά ο άσος των Καταλανών πήρε την...εκδίκησή του στο 80', με ένα εξαιρετικό γκολ. Πλέον κυνηγά μόνο τους Θέσαρ Ροντρίγκεζ (13) και Λάντισλαο Κουμπάλα (11) στη λίστα με των παικτών με τα περισσότερα χατ-τρικ. Η Μάλαγα δήλωσε παρουσία στο 85' διαμορφώνοντας το τελικό 1-4 με τον Ροντόν.

Με "τεσσάρα" επί της Αθλέτικ μετρίασε την ήττα στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Μπιλμπάο δυσκόλεψε τη ζωή των παικτών του Μουρίνιο, αφού στο 13' ο Γιορέντε με εξ επαφής πλασέ, έπειτα από σέντρα του Χάβι Μαρτίνεθ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός έχασε και άλλη ευκαιρία να σκοράρει και από και πέρα άρχισε η ανάκαμψη των γηπεδούχων. Η απάντηση της "βασίλισσας" ήρθε στο 25' με τον Μαρσέλο. Οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα και ο Βραζιλιάνος μπακ την έστειλε στα δίχτυα του Ιραϊθόθ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κακά ανατράπηκε εντός αντίπαλης περιοχής από τον Ιτουράσπε και ο Ρονάλντο δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-1 πάλι από το σημείο του πέναλτι, σε μία φάση που αποβλήθηκε ο ντε Μάρκος. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Καγιεχόν τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ίκερ Κασίγιας συμπλήρωσε 600 παιχνίδια με τη φανέλα της "βασίλισσας".

Η Βαλένθια μπορεί να σκόραρε στο 85' του εκτός έδρας αγώνα της με αντίπαλο την Οσασούνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να φύγει με το διπλό από την Παμπλόνα (1-1). Μετά από δύο παιχνίδια χωρίς νίκη οι “νυχτερίδες” πίεσαν την αντίπαλό τους και στο πρώτο μισάωρο είχαν ευκαιρίες να προηγηθούν, όλες όμως με μακρινά σουτ. Η Οσασούνα ανέβηκε μετά το 30' με τους Γκαρθία και Σεχούδο να αναγκάζουν τον Άλβες να επέμβει. Ο αγώνας οδηγούνταν σε ένα στείρο 0-0, αλλά στο 85' ο Σολδάδο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στις καθυστερήσεις ο Αλμπέλδα αποβλήθηκε και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στην εξέλιξη της φάσης με τον Λόλο.

Τέλος στο επιτυχημένο σερί των τριών νικών της Ράγιο Βαγιεκάνο έδωσε η Μαγιόρκα. Με γκολ του Ραμίς στο 56' οι "νησιώτες" νίκησαν με 1-0 μέσα στη Μαδρίτη και έπιασαν την αντίπαλό τους στη βαθμολογία. Καλύτεροι σε όλο τον αγώνα οι παίκτες του Χοακίν Καπαρός, τώρα ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα στη ρεβάνς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Η υποχώρηση της Λεβάντε στη βαθμολογία συνεχίστηκε, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει την ουραγό Σαραγόσα. Οι φιλοξενούμενοι του Μανόλο Χιμένεθ είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν στο 86' ο Πόστιγκα σημάδεψε το δοκάρι του Μουνούα.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σανταντέρ - Χετάφε 1-2

(14’ Στουάνι - 26’ Γκαβιλάν, 83’ Μίκου)

Εσπανιόλ - Γρανάδα 3-0

(26’ Μπαένα, 45’ πεν. Βερδού, 80’ Φόντε)

Σοσιεδάδ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-4

(3’ πεν., 83’, 90+4’ Φαλκάο, 46’ Αντριάν)

Μπέτις - Σεβίλλη 1-1

(26' Μπενάτ - 41' Νεγρέδο)

Οσασούνα - Βαλένθια 1-1

(92' Λόλο - 85' Σολδάδο)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Μαγιόρκα 0-1

(56' Ραμίς)

Μάλαγα - Μπαρτσελόνα 1-4

(85' Ροντόν - 33', 50', 80' Μέσι, 47' Σάντσες)

Λεβάντε - Σαραγόσα 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-1

(25' Μαρσέλο, 47' πεν., 67' πεν. Ρονάλντο, 86' Καγιεχόν - 13' Γιορέντε)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Βιγιαρεάλ - Σπόρτινγκ Χιχόν (22:00)

Δείτε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου

*** Υπενθυμίζουμε ότι η 1η αγωνιστική είχε αναβληθεί λόγω της απεργίας των Ισπανών ποδοσφαιριστών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK