23η.: "Αντίο" στον τίτλο είπε η Μπαρτσελόνα

Στην Παμπλόνα των -2 βαθμών κελσίου η Μπαρτσελόνα γνώρισε την ήττα (3-2) από την Οσασούνα και ουσιαστικά αποχαιρέτησε την υπόθεση τίτλος. Στο -10 θα βρεθούν την Κυριακή οι πρωταθλητές, αν η Ρεάλ κερδίσει εντός εδρας τη Λεβάντε.

Osasuna's Serbian forward Dejan Lekic (L) celebrates after scoring during the Spanish league football match Osasuna vs Barcelona, at the Reyno de Navarra stadium in Pamplona, on February 11, 2012.    AFP PHOTO/ RAFA RIVAS (Photo credit should read RAFA RIVAS/AFP/Getty Images)
Osasuna's Serbian forward Dejan Lekic (L) celebrates after scoring during the Spanish league football match Osasuna vs Barcelona, at the Reyno de Navarra stadium in Pamplona, on February 11, 2012. AFP PHOTO/ RAFA RIVAS (Photo credit should read RAFA RIVAS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Οι "μπαουγράνα" δεν τα πάνε καλά τον τελευταίο καιρό μακριά από το "Καμπ Νου" και αυτό έγινε εμφανές από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τους στο "Ρέινο Ντε Ναβάρα". Ο Γουαρδιόλα πάντως άφησε στον πάγκο Ινιέστα, Τσάβι και Φάμπρεγας, σκεπτόμενος ίσως και τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λεβερκούζεν. Μόλις στο 4' ο Λέκιτς νίκησε τον Βαλδές και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Με την αισθητή θερμοκρασία στο -9 το μυαλό των παικτών της Μπαρτσελόνα είχε παγώσει και δεν κατέβαζε ιδέες. Οι γηπεδούχοι τα πάνε καλύτερα με το ψύχος και στο 23' βρήκαν και πάλι εκτεθειμένη την αντίπαλη άμυνα εκτεθειμένη. Σκόρερ ξανά ο Λέκιτς, ο οποίος εφέτος είχε πανηγυρίσει μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε αντίδραση από τους παίκτες του Γουαρδιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός έκανε διπλή αλλαγή στο 46' με τους Πέδρο, Πουγιόλ να βγαίνουν και τους Τέγιο, Κουένκα να περνάνε στον αγώνα. Το 2-1 από τον Σάντσες στο 51' αναπτέρωσε τις ελπίδες των Καταλανών. Δεν πρόλαβαν όμως να το χαρούν, αφού στο 56' ο Ραούλ Γκαρθία βγήκε στο πρώτο δοκάρι και έφερε την Οσασούνα και πάλι στο +2 (3-1). Στο 64' ο Γουαρδιόλα έβγαλε από τον αγώνα τον Πικέ για να βάλει μέσα τον Φάμπρεγας. Ο Ισπανός πάσαρε στον Τέγιο για να γίνει το 3-2 στο 73' και ο αγώνας επανέκτησε το ενδιαφέρον του. Ένα δοκάρι του Πουνιάλ στο 76', ένα ακυρωθέν γκολ του Σάντσες στο 81' και δύο επεμβάσεις του Ανδρές Φερνάντεθ ξεχώρισαν στο υπόλοιπο του αγώνα, με το τελικό 3-2 να μην αλλάζει.

Στον πρώτο αγώνα της 23ης ημέρας η Ατλέτικο Μαδρίτης ατύχησε να βρει απέναντί της τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Τόνιο της Ράσινγκ Σανταντέρ. Ο Ισπανός πορτιέρο έκανε τα πάντα για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Η καλύτερη απόκρουσή του ήρθε στο 68’ σε διπλή κεφαλιά του Φαλκάο, ενώ στο 56’ στάθηκε τυχερός όταν η προσπάθεια του Ντιέγκο προσέκρουσε στο δοκάρι της εστίας του. Οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί τις ευκαιρίες τους με τον Αδριάν και το τελικό 0-0 τους κρατά προσωρινά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον μετρούν 11 ισοπαλίες σε 23 αγώνες, ενώ οι Μαδριλένοι δεν σκόραραν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Η Μπέτις επικράτησε με 2-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και την προσγείωσε απότομα λίγες ημέρες μετά το σφράγισμα του εισιτηρίου για τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας. Οι Ανδαλουσιάνοι πανηγύρισαν το χρυσό τρίποντο με γκολ του Νέλσον στο 91'. Ο Κάστρο τους είχε δώσει το προβάδισμα στο 10' με τον Χάβι Μαρτίνεθ να ισοφαρίζει για τους Βάσκους, αλλά να αποβάλλεται κιόλας στο 64'.

Το πρόγραμμα της 23η αγωνιστικής:

Σάββατο 11/02

Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 3-2

(4', 23' Λέκιτς, 56' Ραούλ Γκαρθία - 51' Σάντσες, 73' Τέγιο)

Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

(10' Κάστρο, 91' Νέλσον - 22' Μαρτίνεθ)

Κυριακή 12/02

Εσπανιόλ – Σαραγόσα (13:00)

Μάλαγα – Μαγιόρκα (17:00)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε (17:00)

Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)

Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (20:45)

Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)

Δευτέρα 13/02

Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK