3η αγ.: Γκολ και θέαμα στο "Μπερναμπέου", διπλό το κακό για την Μπαρτσελόνα

Ιδιαίτερα χορταστικό ήταν το θέαμα που προσέφεραν Ρεάλ Μαδρίτης και Χετάφε, στη μαδριλένικη μονομαχία που βρήκε νικήτρια τη "βασίλισσα". Η Μπαρτσελόνα νόμισε πως θα περάσει με ευκολία το εμπόδιο της Σοσιεδάδ, αλλά τελικά υπέστη νωρίς την πρώτη της απώλεια, μετά το 2-2 του "Ανοέτα".

3η αγ.: Γκολ και θέαμα στο "Μπερναμπέου", διπλό το κακό για την Μπαρτσελόνα

Στο 14ο λεπτό, οι Κυπελλούχοι Ισπανίας έκρυψαν την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης της (Μπενζεμά), δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μογιά. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 39' με κοντινό σουτ του ολομόναχου και καλυπτόμενου Μίκου, ωστόσο μέσα σε ένα 10λεπτο, η Ρεάλ πήρε "αέρα" δύο τερμάτων.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 2-1 από το σημείο του πέναλτι (σ.σ ο Κάτα Ντίαζ τον μάρκαρε εκτός περιοχής) και εννέα λεπτά αργότερα, ο Μπενζεμά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, μετά από εξαιρετική ασίστ του Πορτογάλου άσου.

Παρόλα αυτά, η Χετάφε δεν πέταξε "λευκή πετσέτα" και με νέο τέρμα του Μίκου στο 74', ξαναμπήκε στο ματς. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 87ο λεπτό, με ωραία ενέργεια και σουτ του Ιγκουαΐν.

Ο Πεπ Γουαρδιόλα άφησε στον πάγκο τους Μέσι, Ινιέστα, Βίγια, ωστόσο είδε την ομάδα του να προηγείται νωρίς με 0-2. Το σκορ άνοιξε ο Τσάβι στο 9’ και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Βάσκοι ο Φάμπρεγας έκανε το 0-2. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν επιβάλλει το ρυθμό τους, αλλά τα κακά μαντάτα άρχισαν από νωρίς. Στο 31’ ο Αλέξις Σάντσες αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία 6-8 εβδομάδων.

Στην επανάληψη το σκηνικό άρχισε να ανατρέπεται από το 57’, όταν ο Αγκιρέτσε μείωσε σε 1-2. Η πειραματική (σ.σ λόγω απουσιών) άμυνα των Φοντάς και Μπουσκέτς στο κέντρο αυτής στοίχισε στους Καταλανούς, οι οποίοι ισοφαρίστηκαν δύο λεπτά μετά. Οι γηπεδούχοι δικαιούνται μάλιστα να φωνάζουν και για ένα χέρι του Μπουσκέτς, το οποίο θα μπορούσε να του αποφέρει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Γουαρδιόλα έριξε στον αγώνα τον Μέσι, αλλά αυτή που πλησίασε στο γκολ ήταν η Σοσιεδάδ, με τον Άλβες να σώζει την Μπάρτσα στο τέλος του αγώνα. Το τελικό 2-2 κοστίζει δύο χαμένους βαθμούς στους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι πέρυσι είχαν χάσει στο "Ανοέτα", αλλά σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Έτσι δεν μπόρεσε να χαρεί το ρεκόρ του ο Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές τερματοφύλακας στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Μεγάλο ντέρμπι στο "Ελ Μαδριγάλ" με τη Βιγιαρεάλ και τη Σεβίλη να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Νεγρέδο στο 23’ και ενώ δύο λεπτά νωρίτερα η Βιγιαρεάλ είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα, Ντιέγκο Λόπεθ. Κατάφεραν, ωστόσο να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Ρόσι και στο 62’ να βρεθούν μπροστά με δράστη τον Μάρκο Ρούμπεν. Οι Ανδαλουσιάνοι πίεσαν και τελικά δικαιώθηκαν στο φινάλε, όταν και ισοφάρισαν με τον Αλέξις (86’).

Στον τελευταίο αγώνα του Σαββάτου η Βαλένθια επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι στον Φορλάν και οι γηπεδούχοι για ένα κακώς ακυρωθέν γκολ του Πιάτι. Εν τέλει ο Σολδάδο έκρινε τον αγώνα σκοράροντας στο 52'. Ο Μανθάνο είχε κάνει πολύ επιθετική την ομάδα του, βάζοντας τους Ντιέγκο και Αρντά μετά το 60', αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Εσπανιόλ πήρε το μίνι ντέρμπι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Σέρχιο Γκαρθία αποφάσισε να "ντυθεί" Οσβάλντο, αφού σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Άσχημο ξεκίνημα για τον Μπιέλσα, στην επιστροφή του στην Ισπανία. Η ομάδα του ισοφάρισε στο 62' με τον Γιορέντε ωστόσο συνεχίζει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Με "χρυσό" σκόρερ τον Κάστρο στο 87ο λεπτό, η Μπέτις ξεπέρασε το εμπόδιο της Μαγιόρκα και έκανε το 2Χ2 στην Primera Division.

Η Οσασούνα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη σεζόν επικρατώντας με 2-1 της Σπόρτινγκ Χιχόν. Δύο γκολ σε τρία λεπτά με τους Νίνο και Κεχούδο και όλα έδειχναν πιο εύκολα. Η Σπόρτινγκ μείωσε στο 75' με τον Μπαράλ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Χωρίς γκολ έληξαν οι αναμετρήσεις σε Σανταντέρ και Μαδρίτη. Η Ράσινγκ του Έκτορ Κούπερ δεν μπόρεσε να επικρατήσει της Λεβάντε, ενώ η Ράγιο Βαγιεκάνο δικαιούται να έχει παράπονα για ένα ακυρωθέν γκολ με αντίπαλο τη Σαραγόσα. Ήρωας για την τελευταία ο τερματοφύλακας Ρομπέρτο.

Tα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα 2-2

(59' Αγκιρέτσε, 61' Γκρίζμαν - 9' Τσάβι, 11' Φάμπρεγκας

Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη 2-2

(35'πέν. Ρόσι, 73' Μάρκο Ρούμπεν / 24' Νεγρέδο, 86' Αλέξις)

Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 4-2

(14', 69' Μπενζεμά, 60'πεν. Κρ. Ρονάλντο, 88' Ιγκουαΐν / 39', 74' Μίκου)

Βαλένθια - Ατλέτικο 1-0

(77' Σολδάδο)

Μπέτις - Μαγιόρκα 1-0

(87' Κάστρο)

Σανταντέρ - Λεβάντε 0-0

Οσασούνα - Χιχόν 2-1

(28' Νίνο, 30' Κεχούδο - 75' Μπαράλ)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Σαραγόσα 0-0

Εσπανιόλ - Μπιλμπάο 2-1

(25', 73' Γκαρσία - 62' Γιορέντε)

Μάλαγα - Γρανάδα 4-0
(4', 48' Καθόρλα, 25', 73' Χοακίν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK