9η αγ.: Ο Ιγκουαΐν έκλεψε τη δόξα του Ρονάλντο

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έλαμψε στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στη Μαγιόρκα με 5-0 για την 9η αγωνιστική της Primera Division. Το 10ο τέρμα του Ρανταμέλ Φαλκάο "κλείδωσε" τη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στην Οσασούνα με 3-1. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο γνώρισε νέα ταπεινωτική ήττα, από τη Χετάφε με 2-1 μέσα στο "Σαν Μαμές". Η Σαραγόσα υπέταξε τη Σεβίλλη.

9η αγ.: Ο Ιγκουαΐν έκλεψε τη δόξα του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε 2 τέρματα στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους, αλλά παρ' όλα αυτά δεν ήταν ο πρωταγωνιστής της άνετης επικράτησης με 5-0. Για μία σπάνια φορά, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκλεψε τα φώτα, αφού σημείωσε επίσης 2 τέρματα, έβγαλε τις 2 ασίστ για τα γκολ του Πορτογάλου επιθετικού κι έπιασε το Μίτσελ στην 13η θέση των αρχισκόρερ των "μερέγκες" στο πρωτάθλημα. Το "χορό" των γκολ άνοιξε ο Αργεντινός επιθετικός κι ακολούθησε ο Πορτογάλος μέσα στα πρώτα 22 λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν προέβαλαν αντίσταση και το πλήρωσαν στο 2ο μέρος, με ακόμα 2 μαζεμένα τέρματα των επιθετικών της Ρεάλ. Με το παιχνίδι να έχει λήξει ουσιαστικά, ο Χοσέ Καγεχόν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να ανακτούν την 4η θέση, ένα πόντο πίσω από τη Μάλαγα.

9η αγ.: Ο Ιγκουαΐν έκλεψε τη δόξα του Ρονάλντο

Ο μήνας του μέλιτος μεταξύ Ρανταμέλ Φαλκάο και Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίζεται, με τον Κολομβιανό επιθετικό να σκοράρει για 11ο σερί ματς με τους "ροχιμπλάνκος" και την πατρίδα του και να οδηγεί την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε στη νίκη 3-1 επί της Οσασούνα. Η ισοφάριση της καλύτερης συγκομιδής στην ιστορία (25 πόντοι στις πρώτες 9 αγωνιστικές όπως το 1995-1996, όταν η Ατλέτικο κέρδισε το νταμπλ) έγινε ουσιαστικά μέσα σε 4 λεπτά, όταν οι Ζοάο Μιράντα και Ραούλ Γκαρθία έδωσαν προβάδισμα 2 τερμάτων στους γηπεδούχους.

9η αγ.: Ο Ιγκουαΐν έκλεψε τη δόξα του Ρονάλντο

Η μείωση του σκορ από το Ρολάντ Λαμά πριν από το τέλος του 1ου ημιχρόνου ανησύχησε το Σιμεόνε, ο οποίος έκανε 3 αλλαγές και ως αποτέλεσμα, βρήκε το γκολ που "κλείδωσε" τη νίκη. Θύτης ο Φαλκάο, ο οποίος σημείωσε το 10ο τέρμα του στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν και η Ατλέτικο παρέμεινε ισόβαθμη με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

9η αγ.: Ο Ιγκουαΐν έκλεψε τη δόξα του Ρονάλντο

Εάν οι φίλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο περίμεναν μία καθυστερημένη εκκίνηση όπως την περσινή, πετυχημένη σεζόν, δεν τη βρήκαν ούτε στην αναμέτρηση με τη Χετάφε στο "Σαν Μαμές". Οι Μαδριλένοι επιβλήθηκαν με 2-1 μέσα στο... λάκκο των λεόντων και αύξησαν την πίεση στο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος από την αρχή της σεζόν διάγει άσχημες μέρες στην πρωτεύουσα της Βασκονίας. Τα τέρματα των Χουάν Ροντρίγκεθ και Άλβαρο Βάθκεθ έδωσαν προβάδισμα 2 τερμάτων στους φιλοξενούμενους, παρά τη σκληρή δουλειά των Βάσκων στην αναζήτηση του γκολ. Οι κεφαλιές του Άριτς Αντούριθ και Φερνάντο Γιορέντε πέρασαν άουτ και μόνο ο Βάσκος αμυντικός Μικέλ Σαν Χοσέ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά (94').

9η αγ.: Ο Ιγκουαΐν έκλεψε τη δόξα του Ρονάλντο

Η Σαραγόσα επιβλήθηκε εντός έδρας της Σεβίλλης με σκορ 2-1, και αναρριχήθηκε στον πίνακα της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ (αντιμετώπισε την προηγούμενη ομάδα του στην Ισπανία, όπου έγινε "θρύλος"), με τέρματα των Έλντερ Ποστίγκα στο 39' και Κρίστιαν Σαπουνάρου στο 45', έκαμψε την αντίσταση των Ανδαλουσιανών, οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Γκάρι Μέδελ στο 70ό λεπτό.

Σε ρυθμούς twitter

9η αγ.: Ο Ιγκουαΐν έκλεψε τη δόξα του Ρονάλντο

# Σαν να μην έφταναν τα άσχημα αποτελέσματα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο κι ήττα από τη Χετάφε, έχασε στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης τον αρχηγό της, Κάρλος Γουρπέγκι, με τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο.

# Για ακόμα ένα παιχνίδι, το ελληνικό δίδυμο του Νίκου Καράμπελα με το Φάνη Γκέκα παρακολούθησαν αγώνα της Λεβάντε από τον πάγκο.

# Οι αριθμοί του Ρανταμέλ Φαλκάο προκαλούν ίλιγγο: 59 παιχνίδια για την Ατλέτικο Μαδρίτης, 49 γκολ. Στο πρωτάθλημα σε 42 εμφανίσεις, μετρά 34 τέρματα.

# Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει κερδίσει τα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που κέρδισαν 8 σερί ή περισσότερα ήταν το 1983-1984 (10).

# Η βραδιά για την οικογένεια Ιγκουαΐν ήταν σπουδαία, αφού την ώρα που ο Γκονσάλο σημείωνε τα 2 τέρματα στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μαγιόρκα, ο μεγάλος αδερφός του Φεντερίκο σημείωνε άλλα τόσα τέρματα στη νίκη της Κολόμπους Κρου επί της Τορόντο στο MLS.

# Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 123 γκολ σε 110 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα κι έπιασε τον Πίρι στην 7η θέση των σκόρερ της Ρεάλ (123 γκολ σε 417 ματς) και τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο (123 γκολ σε 341 ματς). Ο Πορτογάλος έφτασε τα 55 γκολ εκτός έδρας στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια.

# Ο Μεσούτ Οζίλ φόρεσε ξανά παπούτσια "Nike", αφού έχασε στη δικαστική διαμάχη για να φορέσει "Adidas".

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Εσπανιόλ - Μάλαγα 0-0

Μπέτις - Βαλένθια 1-0

(9' Σεβίγια)

Θέλτα - Λα Κορούνια 1-1

(8' Μπερμέχο - 29' Ντομίνγκεθ)

Ράγιο Βαγεκάνο - Μπαρτσελόνα 0-5

(20' Βίγια, 48', 90' Μέσι, 78' Τσάβι, 80' Φάμπρεγας)

Σαραγόσα - Σεβίλλη 2-1

(36' Ποστίγκα, 45' Σαπουνάρου - 70' Μέδελ)

Λεβάντε - Γρανάδα 3-1

(12', 60' Μάρτινς, 73' Ρίος - 84' Ελ Αραμπί)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Χετάφε 1-2

(94' Σαν Χοσέ - 12' Ροντρίγκεθ, 58' Βάθκεθ)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Οσασούνα 3-1

(31' Μιράντα, 35' Γκαρθία, 73' Φαλκάο - 43' Λαμά)

Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

(8', 70' Ιγκουαΐν, 22', 73' Ρονάλντο, 90' Καγεχόν)

29/10 22:30 Βαγιαδολίδ - Ρεάλ Σοσιεδάδ

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου

Τα υπόλοιπα videos της 9ης αγωνιστικής

Λεβάντε - Γρανάδα 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK