Φούτρε: "O πρόεδρος μας ζήτησε να στήσουμε παιχνίδι"

Ενας πρώην άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Πάουλο Φούτρε, παραδέχθηκε πως τη σεζόν 1990-91 ο τότε πρόεδρος της ομάδας, τους ζήτησε να χάσουν εσκεμμένα έναν αγώνα!

Φούτρε: "O πρόεδρος μας ζήτησε να στήσουμε παιχνίδι"

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκάμπι, σόκαρε την Ισπανία και την Ευρώπη, δηλώνοντας πως συμμετείχε σε στήσιμο παιχνιδιού.

Τώρα, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η ομάδα της Μαδρίτης για κατηγορίες περί στησίματος παιχνιδιού, από τον πρώην άσο των "ροχιμπλάνκος", Πάουλο Φόρτε. Ο Πορτογάλος μίλησε στην "Record" και παραδέχθηκε πως την σεζόν 1990-91, ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Ζεσούς Χιλ του ζήτησε να στήσουν έναν αγώνα κόντρα στην Εσπανιόλ!

Όπως σημειώνεται, ο πρόεδρος του ζήτησε να μεταφέρει στην ομάδα να μην κερδίσουν την Εσπανιόλ στο τελευταίο ματς της σεζόν, μιας και οι Καταλανοί έπαιζαν την σωτηρία τους στην κατηγορία, ενώ παράλληλα θα συμφωνούσαν και για την μεταγραφή κάποιου παίκτη από τη μία ομάδα στην άλλη.

"Ήμασταν στο ξενοδοχείο και ήρθε ο πρόεδρος και μου είπε να μην κερδίσουμε σήμερα. Πες στους συμπαίκτες σου να μην τρέχουν. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που συνέβη κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Φούτρε.

Φούτρε: "O πρόεδρος μας ζήτησε να στήσουμε παιχνίδι"

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Ατλέτικο δεν είχε κίνητρο. Η Μπαρτσελόνα είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και οι "ροχιμπλάνκος" ήταν σίγουρα στη 2η θέση, ενώ προετοιμάζονταν και για τον τελικό του Κυπέλλου. Αντίθετα, αυτό το ματς για την Εσπανιόλ ήταν όλη η σεζόν, καθώς ήθελε μόνο την νίκη για να μην υποβιβαστεί.

"Έτσι δεν παίζω εγώ. Πήγαινε εσύ και πες τους το", απάντησε ο Φούτρε στον πρόεδρό του. "Μετά από αυτή την κουβέντα, ήρθε στα αποδυτήρια πριν τον αγώνα και μας είπε να μην κερδίσουμε". Η Ατλέτικο τελικά έχασε με 3-1 με τους παίκτες να μην φέρνουν αντίρρηση στον πρόεδρο καθώς ήταν αυτός που τους πλήρωνε και επιπλέον είχε απειλήσει όποιον παρακούσει με λύσιμο συμβολαίου.

Μετά από τη συνέντευξη του Πορτογάλου, μένει δούμε και την αντίδραση της Ατλέτικο, η οποία δεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά κατηγορίες περί στημένων παιχνιδιών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK