Απονεμήθηκε στον Μέσι το τρίτο "Χρυσό Παπούτσι"

Ο Λιονέλ Μέσι τοποθέτησε στη βιτρίνα του για τρίτη φορά το "Χρυσό Παπούτσι", το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων για την περσινή σεζόν.

Απονεμήθηκε στον Μέσι το τρίτο "Χρυσό Παπούτσι"

Ο Αργεντινός σημείωσε 46 τέρματα στην Primera Division (1,43 ανά ματς) σε 32 αγώνες και μπορεί να μην κατέρριψε το προπέρσινο δικό του ρεκόρ (50 γκολ σε 31 ματς, 1,61 ανά ματς), αλλά έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει στις 3 κατακτήσεις του τροπαίου.

Το "Χρυσό Παπούτσι" του απένειμε ένας σπουδαίος άσος της Μπαρτσελόνα της δεκαετίας του '90, ο Χρίστο Στόιτσκοφ, κάτοχος της διάκρισης για τη σεζόν 1989-1990 και της "Χρυσής Μπάλας" του 1994.

Εν συνεχεία, ο 26χρονος αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα δήλωσε: "Όπως πάντα, το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Επίσης το αφιερώνω σε όλους τους συμπαίκτες μου, στους οποίους είμαι ευγνώμων, αφού χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Είναι μεγάλη χαρά για μένα και επίσης είναι μια επιβράβευση όλης της ομάδας. Δεν είναι στόχος μου να κατακτήσω περισσότερα τέτοια βραβεία. Ποτέ δεν το σκέφτομαι έτσι. Το πραγματικά σημαντικό, είναι να δυναμώσω ξανά, ώστε να μπορώ να παίζω ήσυχος, χωρίς τον φόβο ότι θα τραυματιστώ".

Όταν ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του που τον θέτει νοκ άουτ για το 2013, πρόσθεσε: "Βελτιώνεται σιγά σιγά. Πλέον δεν πονάω και έχω ξεκινήσει να κάνω κάποια πράγματα. Μακάρι να είμαι έτοιμος στο ξεκίνημα του καινούργιου χρόνου. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής στα γήπεδα, θα το κάνω όταν θα είμαι απόλυτα έτοιμος".

Ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση μαζί με τους Χεράρδο Μαρτίνο, Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Γεράρδ Πικέ, Τζόρδι Άλμπα, Αντριάνο, Τσεσκ Φάμπρεγας και Σέρχιο Πίντο, άφησε την αιχμή του για τη μάχη που δίνει ο Μέσι για άλλο ένα βραβείο, τη "Χρυσή Μπάλα": "Εάν δεν υπήρχαν πολιτικές πιέσεις, η 'Χρυσή Μπάλα' θα έπρεπε να είναι του Μέσι".

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" του ευρωπαϊκού "Χρυσού Παπουτσιού"

News 24/7

24MEDIA NETWORK