Η εμπειρία του Πετί στην Μπαρτσελόνα: "Πόλεμος και εθνικισμός στα αποδυτήρια"

Ως ένα μεγάλο λάθος για την καριέρα του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα το 2000 ο Εμάνουελ Πετί.

Πιο μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ο λόγος για τον οποίο ο παλαίμαχος Γάλλος άσος πιστεύει ότι λάθεψε επιλέγοντας ως επαγγελματικό προορισμό τη Βαρκελώνη.

Ιδού τι είπε στο BBC: "Πήγα στην ομάδα σε μία πολύ κακή στιγμή. Υπήρχε πόλεμος στα αποδυτήρια μεταξύ των Καταλανών και των Ολλανδών. Και ένας προπονητής, ο Σέρα Φερέρ, που δεν είχε το χάρισμα να εμπνεύσει. Η πολιτική και ο εθνικισμός υπήρχαν στην καθημερινότητά μας και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αντέξω".

Για να καταλήξει: Ο κόσμος μου έλεγε "μην προσπαθείς να μάθεις  Ισπανικά, μάθε καταλανικά. Εγώ απαντούσα "στην Ισπανία δεν είμαστε;". Και μου έλεγαν: "Οχι είσαι στην Καταλονία". Αυτό νομίζω ότι πλησίαζε το ρατσισμό. Ηθελα να φύγω, ήθελα να μιλάω για ποδόσφαιρο, όχι για πολιτική".

Αποστολή στη Χίο ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο μύλος του (αντι)προσφυγικού στη Χίο

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, απειλές και μισαλλόδοξος λόγος δηλητηριάζουν τη χιώτικη κοινωνία, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε έναν πληθυσμό ταλαιπωρημένο από την κρατική απουσία και την διαχειριστική ανεπάρκεια του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί. Ποιοι βρίσκονται από πίσω, ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και ποια η στάση του ορθόδοξου πολιτικού κόσμου. Διαβάστε το τρίτο μέρος της έρευνας του NEWS247 στη Χίο

 

Πρώτη Σελίδα