Νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ο Μπαρτομέου

Ο Σάντρο Ροσέλ αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα, η οποία ανακοίνωσε ήδη ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ο Μπαρτομέου

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος των "μπλαουγκράνα" θα ηγείται του συλλόγου μέχρι τον Ιούνιο του 2016, όπερ σημαίνει ότι δεν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές τον ίδιο μήνα του 2014.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Σάντο Ροσέλ είχε δεχθεί πολλές πιέσεις τόσο από το εσωτερικό της ομάδας όσο και από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ.

Με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου, ο απερχόμενος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και ζήτησε από τα μέλη του συλλόγου να τον στηρίξουν.

Ο Σάντρο Ροσέλ, εξάλλου, αποκάλυψε ότι κατά τα 3,5 χρόνια θητείας του στην προεδρία της καταλανικής ομάδας δέχθηκε απειλές για τη σωματική ακεραιότητα του ιδίου και της οικογενείας του.

Για τη μεταγραφή Νεϊμάρ δήλωσε: "Τις τελευταίες ημέρες μία άδικη και απερίσκεπτη κατηγορία υπεξαίρεσης με έχει οδηγήσει σε δίκη στην Audiencia Nacional. Από την αρχή έχω πει ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ ήταν σωστή και προκάλεσε την απελπισία ορισμένων εχθρών μας".

Οι "κακές γλώσσες" ισχυρίζονται ότι η αποχώρηση του Σάντρο Ροσέλ έγινε για λόγους στρατηγικής, προκειμένου να συγκεντρώσει πάνω του τις συνέπειες σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ έκρυβε παρανομίες και κατ' επέκταση η Μπαρτσελόνα να αποφύγει ενδεχόμενη βαριά τιμωρία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK