Ο Αμπιντάλ δώρισε ρολόι 30.000 δολαρίων σε μικρό ασθενή με καρκίνο

Η περιπέτεια του Ερίκ Αμπιντάλ λειτουργεί ποικιλοτρόπως ακόμη και σήμερα. Οι προεκτάσεις του καρκίνου που κατάφερε πάντως να καταπολεμήσει, φτάνουν μέχρι και τη δωρεά ρολογιού αξίας 30.000 δολαρίων.

Ο Αμπιντάλ δώρισε ρολόι 30.000 δολαρίων σε μικρό ασθενή με καρκίνο

Τώρα, μπορεί να πείτε πως ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα δεν έχει ανάγκη τα χρήματα ή το ρολόι. Όποιος έχει συναναστραφεί πλούσιους αθλητές, ωστόσο, γνωρίζει πως όλοι δεν σκέφτονται έτσι.

Ο Αμπιντάλ βρέθηκε μαζί με άλλους παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται παιδιά που έχουν χτυπηθεί από τη νόσο. Και κανείς δεν θα γνώριζε τι έκανε, αν ο Γκαρσία Σέρα, πατέρας του μικρού ασθενή, δεν συνέτασσε ένα ανοικτό γράμμα για να ευχαριστήσει τον Αμπιντάλ.

Το έστειλε στην καταλανική εφημερίδα Herald και σ' αυτό, αναφέρει: «Το μόνο πράγμα που μπόρεσα να πω στο γιο μου, ήταν " έχεις στο κεφάλι σου, το ίδιο πράγμα που είχε ο Αμπιντάλ στο συκώτι του". Ο γιος μου είπε: " Μπαμπά, δώσε μου τη φανέλα του Αμπιντάλ και θα παλέψω όπως αυτός για να κερδίσω το δικό μου Τσάμπιονς Λιγκ". Δεν έκλαψε. Ήταν ο μόνος που δεν έκλαιγε. Μπήκε στο χειρουργείο κρατώντας τη φανέλα του Αμπιντάλ και την κράτησε στο προσκέφαλο του κρεβατιού του. Μετά από πέντε μήνες εγχειρήσεων και χημειοθεραπειών, κάποιοι παίκτες της Μπάρτσα επισκέφτηκαν το νοσοκομείο, στις 5 Ιανουαρίου».

Ο Αμπιντάλ δώρισε ρολόι 30.000 δολαρίων σε μικρό ασθενή με καρκίνο

Εκεί, ο Αμπιντάλ μίλησε για αρκετή ώρα με το μικρό ασθενή και τότε, έβγαλε από το χέρι του ένα ρολόι αξίας 30.000 δολαρίων και του το έδωσε, παρά όλες τις προσπάθειες που έκανε ο νεαρός για να τον μεταπείσει. Οι πληροφορίες συγχέονται, άλλες αναφέρουν πως ήταν από περιορισμένη έκδοση γι' αυτό και τόσο ακριβό, άλλες πως ήταν το δώρο των παικτών για την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος, ή του Τσάμπιονς Λιγκ...

«Ήταν αδύνατο να τον μεταπείσουμε. Μου είπε: " Δεν έχει σημασία η αξία του. Το θέμα είναι να είναι χαρούμενος ο γιος σου". Μας αγκάλιασε και συνέχισε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο. Κοίταξα τον γιο μου και δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο χαρούμενος ήταν. Είχα ξεχάσει μέχρι τότε, πώς έδειχνε χαρούμενος», ανέφερε ο πατέρας του μικρού...

News 24/7

24MEDIA NETWORK