Ο Μέσι συμπλήρωσε 14 χρόνια ως παίκτης της Μπαρτσελόνα (VIDEOS)

Δεκατέσσερα χρόνια καριέρας στην Μπαρτσελόνα συμπληρώνει σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Μέσι συμπλήρωσε 14 χρόνια ως παίκτης της Μπαρτσελόνα (VIDEOS)

Ο Αργεντίνος έφθασε στη Βαρκελώνη στις 17 Σεπτεμβρίου του 2000 άγνωστος μεταξύ αγνώστων και σε ηλικία μόλις 13 χρονών έτσι ώστε να ενταχθεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Είναι γνωστό ότι στην Αργεντινή τον εντόπισε το έμπειρο μάτι του Τσάρλι Ρέσακ ο οποίος αφού εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του πιτσιρικά, τότε Μέσι, έπεισε την οικογένειά του να μετακομίσουν στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Η Μπαρτσελόνα φίλτραρε με τον κατάλληλο τρόπο το ταλέντο του παίκτη, αντιμετώπισε επιτυχώς ένα σοβαρό ορμονολογικό πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και τελικά τον έκανε σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το πρώτο του συμβόλαιο

Ο Μέσι συμπλήρωσε 14 χρόνια ως παίκτης της Μπαρτσελόνα (VIDEOS)

Σε ηλικία 27 ετών ο Μέσι έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο (πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) και εξακολουθεί να γράφει χρυσές σελίδες δόξας στο βιβλίο της προσωπικής ιστορίας του.

Από τη... χαρτοπετσέτα, στα πλούτη

Η πρώτη υπογραφή που έφερε την έναρξη της συνεργασίας των 2 πλευρών, πάντως, δεν είχε μπει σε χαρτί, αλλά σε... χαρτοπετσέτα. Ο Αργεντινός βρισκόταν στο "μικροσκόπιο" της Μπαρτσελόνα από την ηλικία των 11 ετών. Το γνωστό ορμονικό πρόβλημα που δεν του επέτρεπε να αναπτυχθεί σωστά χρειαζόταν ειδική θεραπεία, η οποία κόστιζε μηνιαίως 900 δολάρια και που οι "μπλαουγκράνα" ήταν διατεθειμένοι να δαπανήσουν για να μην χάσουν τον ταλαντούχο νεαρό.

Ο τότε αθλητικός διευθυντής του συλλόγου και "θρύλος" του ποδοσφαιρικού τμήματος, Τσάρλι Ρέσακ, συναντήθηκε με τον πατέρα του Μέσι, αλλά και με τον ίδιο το μικρό για μία δοκιμή. Πείστηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ωστόσο δεν είχε κάποιο χαρτί πάνω του για να πέσουν και οι υπογραφές. Για να μην χαθεί η ευκαιρία, ο Ρέσακ έγραψε ένα πρόχειρο... συμβόλαιο πάνω σε μία χαρτοπετσέτα, ο πατέρας του Μέσι έβαλε την πολυπόθητη υπογραφή και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Μέσι εντυπωσιάζει στην ηλικία των 6 ετών

Μία από τις πρώτες συνεντεύξεις του, το 2001

Πλάνα από παιχνίδια στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK