Έξι εβδομάδες νοκ άουτ ο Βιλανόβα, ο βοηθός Ρόουρα αντικαταστάτης του

Ο βοηθός του Τίτο Βιλανόβα, Τζόρντι Ρόουρα, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα στην έσχατη υποχρέωση των Καταλανών μέσα στο 2012, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Βαγιαδολίδ για το πρωτάθλημα.

Έξι εβδομάδες νοκ άουτ ο Βιλανόβα, ο βοηθός Ρόουρα αντικαταστάτης του

Ο βοηθός του Τίτο Βιλανόβα, Τζόρντι Ρόουρα, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα στην έσχατη υποχρέωση των Καταλανών μέσα στο 2012, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Βαγιαδολίδ για το πρωτάθλημα.

Η διοίκηση ανακοίνωσε πως ο βοηθός του Βιλανόβα αναλαμβάνει το σύλλογο προσωρινά, μέχρι να γίνει γνωστή η εξέλιξη της υγείας του νυν τεχνικού της. Ο Βιλανόβα θα υποβληθεί την Πέμπτη (20/12) σε επέμβαση αφαίρεσης του όγκου στους παρωτιδικούς αδένες, ο οποίος, σύμφωνα με την καταλανική αθλητική εφημερίδα "Sport", έχει μικρότερο μέγεθος από αυτόν που αφαίρεσε προ 13 μηνών.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Το απόγευμα της Τετάρτης (19/12), η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για το ιατρικό πόρισμα και την κατάσταση της υγείας του Βιλανόβα. Η επέμβαση θα τον κρατήσει στο νοσοκομείο για 3-4 ημέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πρόγραμμα χημειοθεραπείας και ραδιοθεραπείας για 6 εβδομάδες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, θα γίνεται διαρκής αξιολόγηση της υγείας του και ίσως να επιστρέφει σταδιακά στα καθήκοντά του όλο αυτό το διάστημα.

Ποιος είναι ο Ρόουρα

Ο 45χρονος Καταλανός αποτελεί κι αυτός προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, έχοντας... φοιτήσει από το 1982 μέχρι το 1986 στη Μασία. Από το 1984 μέχρι το 1988 αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα Β, ακολούθησαν 4 χρόνια (και 10 συμμετοχές) στην πρώτη ομάδα, στην Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ, και μία φτωχή καριέρα μακριά από τη Βαρκελόνη, λόγω σοβαρών προβλημάτων τραυματισμού.

Αμέσως ασχολήθηκε με την προπονητική και το 1996 έγινε βοηθός του Τσάρλι Ρέσακ στην ιαπωνική Γιοκοχάμα. Το 2005, ο Τίτο Βιλανόβα ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην Τεράσα, ομάδα της 3ης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου και προσέλαβε ως προπονητή τον Τζόρδι Βινιάλς και ως βοηθό του τον Ρούρα, ο οποίος τον ακολούθησε και στην Μπαρτσελόνα επί Πεπ Γκουαρδιόλα, ως αναλυτής και σκάουτ αντιπάλων.

Όταν έγινε η αλλαγή "σκυτάλης" στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" το καλοκαίρι, ο Ρούρα ήταν το φαβορί για... αντι-Βιλανόβα δίπλα στον πρώτο προπονητή του συλλόγου και ανέλαβε το ρόλο, με συνέπεια να γίνει το δεξί χέρι του πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα. Και όπως έπραξε ο Βιλανόβα όταν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ο Γκουαρδιόλα πριν 3 χρόνια, έτσι και ο Ρόουρα αντικαθιστά το Βιλανόβα, σε πιο προσωρινή βάση.

Έξι εβδομάδες νοκ άουτ ο Βιλανόβα, ο βοηθός Ρόουρα αντικαταστάτης του

Συμπαράσταση από Ρεάλ Μαδρίτης

Πέρυσι, ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον τότε βοηθό προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον οποίο είχε και την περιβόητη αψιμαχία στο σούπερ καπ του καλοκαιριού. Φέτος είναι ολόκληρη η Ρεάλ Μαδρίτης, που με σχετική ανακοίνωση, στέκεται στο πλευρό του Βιλανόβα.

"Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αγάπη της στον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, στον οποίο εύχεται ταχεία ανάρρωση. Ο σύλλογος είναι στο πλευρό της ομάδας και της οικογένειάς του", αναφέρει σχετικά.

Η ενημέρωση των ποδοσφαιριστών

Ο σύλλογος ακύρωσε κάθε επίσημη εκδήλωσή του εξαιτίας των εξελίξεων. Επιπλέον, δεν είχε τοποθετηθεί με ανακοίνωση ή δηλώσεις αξιωματούχων του, μέχρι να ενημερώσει πρώτα τους ποδοσφαιριστές.

Η προπόνηση ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00 ώρα Ισπανίας (19:00 ώρα Ελλάδας), αλλά οι Κάρλες Πουγιόλ και Λιονέλ Μέσι βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις "Θιουτάτ Εσπορτίβα Τζουάν Γκαμπέρ" 2 ώρες πριν την έναρξή της. Πριν από την έναρξη του προγράμματος, διοικούντες το σύλλογο γνωστοποίησαν τις εξελίξεις στους παίκτες και στη συνέχεια προχώρησαν στις επίσημες ανακοινώσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK