Plan B: Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι

Η Μπαρτσελόνα καλείται να αγωνιστεί το προσεχές διάστημα χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της και να δώσει απαντήσεις σε όσους εκτιμούν πως πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική περίπτωση ομάδας, χωρίς τον Αργεντινό ηγέτη στις τάξεις της. Ο Τάτα Μαρτίνο είχε προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο και τώρα καλείται να εφαρμόσει το Plan B που έχει σχεδιάσει.

Plan B: Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι

Ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης των Καταλανών με την Μπέτις στη Σεβίλλη αποδείχθηκε τελικά πολύ σοβαρός. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν πως ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα έχει υποστεί βαριά θλάση στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού και αναμένεται να απουσιάσει για τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες δημιουργώντας πονοκέφαλο στον Τάτα Μαρτίνο ή μήπως όχι.

Ο Μέσι θα χάσει σίγουρα το υπόλοιπο της πρώτης φάσης του Champions League και φυσικά τις υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και αναμένεται να επιστρέψει το 2014 στα γήπεδα.

Το plan B

Μέχρι σήμερα η Μπαρτσελόνα είχε στερηθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις τον Λιονέλ Μέσι και ποτέ για μια τόσο μακρά περίοδο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου όμως ο Τάτα Μαρτίνο επεξεργαζόταν αυτό το σενάριο και η δυσάρεστη εξέλιξη δεν τον βρίσκει απροετοίμαστο. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά ο Αργεντινός προπονητής έχει οραματιστεί την ομάδα του χωρίς τον ηγέτη της και σε αυτή την περίπτωση έχει αναθέσει ειδικούς ρόλους στους Νεϊμάρ και Σεσκ Φάμπρεγκας.

Την είδηση αποκάλυψε με δηλώσεις του ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος άσος των "μπλαουγκράνα" ο οποίος παραδέχτηκε πως στις προπονήσεις ο Τάτα Μαρτίνο έχει δουλέψει μαζί του αλλά και τον Φάμπρεγκας ένα σχήμα χωρίς τον Μέσι.

"Ο προπονητής μας έχει σκεφτεί και έχουμε δουλέψει ένα εναλλακτικό πλάνο στο οποίο εγώ και ο Σεσκ σε συνεργασία καλούμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη να δώσουμε τον απαραίτητο αυτοσχεδιασμό στο παιχνίδι της ομάδας, ο οποίος θα λείψει λόγω της απουσίας του Μέσι", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Νεϊμάρ.

Από τα σχέδια στην πράξη...

Απομένει βέβαια τα σχέδια επί χάρτου και οι δοκιμές στις προπονήσεις να εφαρμοστούν και στην πράξη και να διαπιστώσουμε αν το εναλλακτικό πλάνο του Τάτα Μαρτίνο θα φέρει αποτέλεσμα. Γεγονός είναι πάντως ότι το πλήγμα είναι μεγάλο και δεν πρόκειται να είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν στην ομάδα να καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω προκειμένου να γίνει λιγότερο αισθητή η απουσία του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Να σημειωθεί πάντως ότι ένας μικροτραυματισμός θα κρατήσει μακριά από τις προπονήσεις για την επόμενη εβδομάδα τον Σεσκ Φάμπρεκας και επομένως ο Ισπανός θα χάσει τις επικείμενες φιλικές αναμετρήσεις της χώρας του. Το γεγονός αυτό πάντως δεν αναμένεται να επηρεάσει τα πλάνα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK