Tο αντίο του Πουγιόλ: "Το όνειρο εκατομμυρίων παιδιών για μένα είναι πραγματικότητα"

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο Κάρλες Πουγιόλ αποχαιρέτισε επίσημα την Μπαρτσελόνα την οποία υπηρέτησε από μικρό παιδί.

Tο αντίο του Πουγιόλ: "Το όνειρο εκατομμυρίων παιδιών για μένα είναι πραγματικότητα"

Ο Καταλανός στόπερ ήταν φανερά φορτισμένος ενώ συγκίνησε με τις δηλώσεις του. Μεταξύ άλλων τόνισε:

" Εζησα αυτό που εκατομμύρια παιδιά σ' όλον τον κόσμο ονειρεύονται. Επαιξα στην Μπαρτσελόνα και για μένα ήταν τιμή.΄Ηρθα παιδί στην ομάδα και φεύγω με την οικογένειά μου.

Η καλύτερη στιγμή μου στην Μπάρτσα ήταν όταν ο Ερίκ Αμπιντάλ σήκωσε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011. Εγώ δεν μπορούσα να είμαι εκεί αλλά ήταν ξεχωριστή στιγμή, δεν μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο.

Πάντα λέω στα παιδιά των ακαδημιών να απολαμβάνουν την κάθε ημέρα γιατί το να είσαι μέλος των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα είναι τιμή.

Ενας από τους πιο καθοριστικούς για την καριέρα μου ήταν ο Λουίς φαν Χάαλ ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην πρώτη ομάδα. Εμένα προπονητή πάντως δεν με βλέπω, ούτε καν βοηθό. Θα μου άρεσε να συνεχίσω στην ομάδα αλλά κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές.

Πρώτα θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το γόνατό μου. Θα πρέπει να είναι ειλικρινής με την ομάδα που θα κληθεί να υπογράψει συμβόλαιο μαζί μου, δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν".

Tο αντίο του Πουγιόλ: "Το όνειρο εκατομμυρίων παιδιών για μένα είναι πραγματικότητα"

Τσάβι: "Περιουσία για την Μπαρτσελόνα"

Τη συνέντευξη τύπου του Πουγιόλ προλόγισε ή άλλη εμβληματική φιγούρα της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε "Η λέξη που ταιριάζει στην περίσταση είναι το ευχαριστώ. Ευχαριστώ για όλα όσα μας έδωσε, για τη γενναιότητά του, τις θυσίες του, το κουράγιο. Για την Μπαρτσελόνα είναι μία ολόκληρη περιουσία".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου είπε ότι "Ο Πουγιόλ ήταν ο καλύτερος αρχηγός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα" ενώ ο τεχνικός διευθυντής Αντόνιο Θουμπιθαρέτα τόνισε πως "πρόκειται για τον αρχηγό που πάντα ήθελα στην καριέρα μου".

Διαβάστε ακόμη

Το αντίο της Μπαρτσελόνα στον Πουγιόλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK