Τσάβι: "Η απόφαση μου είναι δύσκολη, αλλά οριστική"

Ο Τσάβι ανακοίνωσε και επίσημα στην συνέντευξη τύπου την αποχώρηση του από την Μπαρτσελόνα, σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Τσάβι: "Η απόφαση μου είναι δύσκολη, αλλά οριστική"

Η απόφαση του ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό και απέμενε μόνο το δικό του επίσημο "αντίο". Ο Τσάβι θα αποτελέσει παρελθόν από την Μπαρτσελόνα έπειτα από 17 χρόνια και ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος αποχαιρέτησε τους "μπλαουγκράνα".

"Ανακοινώνω την αποχώρηση μου από την Μπαρτσελόνα. Η απόφαση αυτή είναι δύσκολη αλλά οριστική. Το συζήτησα με την γυναίκα μου και την οικογένεια μου και νομίζω και αποφασίσαμε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να φύγω. Η ομάδα μου πρότεινε ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2018 και μάλιστα οικονομικά πολύ καλή αλλά είχα ήδη πάρει την απόφαση μου. Το σώμα μου και το μυαλό μου έλεγαν να φύγω αλλά η καρδιά μου όχι. Ήταν μία δύσκολη απόφαση για εμένα. Κάποιοι συμπαίκτες μου το ήξεραν εδώ και καιρό αλλά σήμερα το ανακοινώνω σε όλους. Ο κύριος στόχος μου είναι να επιστρέψω στην ομάδα από ένα διαφορετικό πόστο.

Η είσοδος του Τσάβι στην αίθουσα για την συνέντευξη τύπου.

Στην συνέχεια τόνισε πως είχε μια ονειρική καριέρα και πως αδημονεί να να αποχαιρετήσει τον κόσμο της Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι με την Λα Κορούνια: "Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, δεν θα μπορούσα να ζητήσω μία καλύτερη καριέρα. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο για την στήριξη τους και περιμένω να τους αποχαιρετήσω αυτή την βδομάδα. Ήταν να φύγω την περασμένη σεζόν αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα".

Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στο μέλλον του στο Κατάρ και την Αλ Σαντ και τις προοπτικές που έχει αυτή η επιλογή (2+1 συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 10.000.000 ευρώ): "Θα συνεχίζω να παίζω στην Αλ Σαντ που είναι μια εξαιρετική επιλογή. Έχω υπογράψει συμβόλαιο για δύο σεζόν αλλά υπάρχει και οψιόν για τρίτη. Το να μην τελειώσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα για μένα δεν είναι κακό. Θέλω να συνεχίσω να παίζω αλλά τώρα ξέρω ότι θα είμαι σε ένα χαμηλότερης δυναμικής επίπεδο. Επίσης στο Κατάρ θα προσπαθήσω να εξασκήσω τις ικανότητες μου ως προπονητής αλλά και τεχνικός διευθυντής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK