Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1

Με τη δεύτερη νίκη της σε διάστημα λίγων ημερών επί της επίδοξης πρωταθλήτριας, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το ντέρμπι γοήτρου και τον "αέρα" της Μπαρτσελόνα και πάει με φόρα στο κρίσιμο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπενζεμά και Ράμος τα γκολ των Μαδριλέων, ισοφάρισε προσωρινά ο Μέσι. Αποβλήθηκε μετά το φινάλε ο Βαλδές.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1

Όσο αδιάφορη κι αν ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο κι αν... παράτησε το παιχνίδι ο Ζοζέ Μουρίνιο βάζοντας αναπληρωματικούς, ο Καρίμ Μπενζεμά δεν... έπιασε το μήνυμα. Μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ, συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το άφησαν οι "μερέγκες" στο "Καμπ Νόου". Οι αποσβολωμένοι φιλοξενούμενοι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, ακόμα κι ελλείψει Τσάβι, ήταν να αλλάζουν επί ματαίω την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1

Παρότι με αρκετές αλλαγές από το παιχνίδι κυπέλλου, η Ρεάλ είχε την ίδια νοοτροπία, με τους παίκτες να μην χάνουν τη θέση τους στην άμυνα, με συνέπεια να σχηματίζουν τείχος μπροστά στην εστία του Ντιέγο Λόπεθ. Μία φορά που δεν πρόσεξαν, ο (κατά τα άλλα αρνητικός) Ντάνι Άλβες με μία μαγική πάσα έβγαλε τον Λιονέλ Μέσι σε θέση βολής και αυτός ισοφάρισε το ρεκόρ 18 γκολ σε clásicos του Αλφρέδο ντι Στέφανο. Από εκεί και πέρα, αέναο tiki taka που επέφερε ακόμα και αποδοκιμασίες από το κοινό όταν δεν είχε κατάληξη.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring their first goal during the "El clasico" Spanish League football match Real Madrid vs Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2013.    AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO        (Photo credit should read JAVIER SORIANO/AFP/Getty Images)
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring their first goal during the "El clasico" Spanish League football match Real Madrid vs Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2013. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO (Photo credit should read JAVIER SORIANO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Αυτή η εικόνα διατηρήθηκε και στο 2ο ημίχρονο, αφού οι προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές. Η σπουδαία δουλειά του Λούκα Μόντριτς στο κέντρο και ο... γνωστός Ραφαέλ Βαράν που όσο περνούσε ο χρόνος, γινόταν ολοένα και πιο πολύτιμος, έδωσαν τη θέση τους στα φώτα της δημοσιότητας στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 58'. Ο Πορτογάλος τελείωσε κάποιες φάσεις των "μερέγκες", με τους Σάμι Κεντίρα και Άλβαρο Αρμπελόα να αποτελούν τις επόμενες "πινελιές" του Μουρίνιο στην ενδεκάδα.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1

Ο Τζόρδι Ρόουρα από την πλευρά του "φρέσκαρε" την επίθεση με τους Αλέξις Σάντσες και Αντριάνο, αλλά οι Καταλανοί είχαν χάσει τον έλεγχο του ρυθμού μετά την είσοδο του Ρονάλντο και αναγκασμένοι να... αμυνθούν, έχασαν ορισμένα μέτρα στο γήπεδο. Σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι και τις συνεχόμενες κίτρινες κάρτες, τα λεπτά κυλούσαν δίχως ουσία, πλην ενός τετ α τετ του MVP του αγώνα, Άλβαρο Μοράτα, το οποίο έσωσε ο Βίκτορ Βαλδές. Ο Καταλανός τερματοφύλακας δεν ήταν δυνατό να κάνει το ίδιο και στην κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο 82ο λεπτό μετά από κόρνερ και το 2-1 έδωσε στη Ρεάλ τη 2η νίκη σε 4 ημέρες απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μειώνοντας τη διαφορά των 2 ομάδων στο πρωτάθλημα στους 13 βαθμούς.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1

Το παιχνίδι, πάντως, ολοκληρώθηκε μέσα σε πολύ έντονο κλίμα. Ένα φάουλ του Άλβες στον Ρονάλντο προκάλεσε την έκρηξη του Μουρίνιο ("puta, puta"), ακολούθησε ένα μαρκάρισμα για κόκκινη κάρτα του Αρμπελόα σε αντεπίθεση των Καταλανών, με τον διαιτητή να μην δείχνει την κάρτα και να προκαλεί τη μήνη των Καταλανών, που λίγο αργότερα είδαν τον Αντριάνο να ανατρέπεται καθαρά από τον Ράμος στην περιοχή της Ρεάλ και να μην καταλογίζεται το πέναλτι. Ως εκ τούτου, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους "μπλαουγκράνα" να έχουν περικυκλώσει τον Πέρεθ Λάσα, ο οποίος έδειξε κόκκινη στον Βαλδές.

Η live περιγραφή της αναμέτρησης

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK