Νέο show από Μουρίνιο

To άνετο πέρασμα της Ρεάλ Μαδρίτης από το "Κορνεγιά-Ελ Πρατ" με σκορ 4-0 επί της Εσπανιόλ προμήνυε πως η συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά θα κυλούσε απόλυτα ήρεμα, όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο φρόντισε για το αντίθετο.

Νέο show από Μουρίνιο

Και αυτό γιατί ο "special one" κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας που διήρκεσαν οι δηλώσεις του να ρίξει λάδι στη φωτιά στις σχέσεις του με τη "αιώνια αντίπαλο" της Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, αλλά και με τους Καταλανούς γενικότερα!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας δημοσιογράφος από το "Catalunya Radio" τον ρώτησε στα καταλανικά αν η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τόσο ανώτερη από την Εσπανιόλ όσο έδειχνε το τελικό 0-4.

Τότε ο Μουρίνιο αιφνιδίασε τους πάντες αφού του απάντησε (με ευγενικό τρόπο): "Μπορείτε να μου κάνετε την ερώτηση στα καστιγιάνικα;"

Ίσως να μην έδινε σημασία κανείς σε αυτή την "ιδιοτροπία" του Πορτογάλου αν δεν υπήρχε το εξής περιστατικό δύο λεπτά αργότερα.

Τότε, δημοσιογράφος από το "Sky Sport" του έκανε ερώτηση στα αγγλικά και ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να απαντήσει στα αγγλικά, τα οποία προφανώς δεν τον ενοχλούσαν όπως τα... καταλανικά.

"Ένας πόντος δεν είναι τίποτα..."

Φυσικά χώρο στις δηλώσεις του είχε και η Μπαρτσελόνα, με τον Πορτογάλο να υποβαθμίζει το γεγονός της πρωτοπορίας της ομάδας του Γουαρδιόλα (σ.σ μοιράζεται την κορυφή με τη Λεβάντε έχοντας 14 πόντους, έναντι 13 της Ρεάλ):

"Ένας πόντος είναι ένας πόντος, δηλαδή τίποτα. Δεν είναι ούτε 10, ούτε 20, ούτε 30. Το να μας χωρίζουν μερικοί πόντοι δε σημαίνει κάτι για μένα.

Προφανώς θα ήθελα να είμαι μπροστά. Όμως η ομάδα που αξίζει όλα τα συγχαρητήρια και όλο το σεβασμό γιατί είναι πρώτη ενώ δεν το περίμενε κανείς είναι η Λεβάντε", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα ο Μουρίνιο υποστήριξε ότι η ομάδα του "μετέτρεψε μία αρνητική εβδομάδα σε μία φανταστική", στάθηκε ιδιαίτερα στις τρεις σερί επιτυχίες με Βαγεκάνο, Άγιαξ και Εσπανιόλ, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόδοση παικτών που δεν ανήκουν στους λεγόμενους βασικούς.

"Βγήκαμε από μία δύσκολη κατάσταση. Σκοράραμε 13 φορές σε μία εβδομάδα, είμαι χαρούμενος για την ομάδα και ειδικά για τους παίκτες που δεν έπαιζαν και έδωσαν φανταστική απάντηση όπως οι Λασανά Ντιαρά, Αρμπελόα και Ιγκουαΐν", σχολίασε χαρακτηριστικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK