Όνειρα για ένα "νέο Μπερναμπέου" κάνει ο Πέρεθ

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για να αναμόρφωση το “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” έχει στα σκαριά ο Φλορεντίνο Πέρεθ σύμφωνα με ρεπορτάζ της “AS”.

Όνειρα για ένα "νέο Μπερναμπέου" κάνει ο Πέρεθ

Το σχέδιο του αφεντικού των Μαδριλένων περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της Paseo de La Castellana (στο παρών γήπεδο), μία οδού 30.000 τετραγωνικών μέτρων, το χτίσιμο ενός εμπορικού κέντρου, αρκετά εστιατόρια και ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, του οποίου η κύρια πηγή εισοδήματος θα είναι η εκμίσθωση των σουιτών που θα έχει θέα τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Ο Πέρεθ είναι αποφασισμένος να αναλύσει το φιλόδοξο πλάνο του στην επόμενη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου, ενώ τελεί ήδη από εξέταση από την πόλη και την κοινότητα της Μαδρίτης. Υπολογίζεται ότι η κάθε πλευρά του γηπέδου θα “ψηλώσει” κατά 2,5 μέτρα, ενώ το συνολικό κόστος του έργου θα αγγίξει τα 200.000.000 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταθέσει πρόταση για να ανακαινίσει το “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Το έκανε το 2005 και το 2009 είχε ζητήσει να του δοθεί η άδεια να τοποθετήσει συρόμενη οροφή, χωρίς να πάρει την τελική έγκριση. Στο παρελθόν έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο να χτιστεί ένα νέο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, αλλά και πάλι δεν προχώρησε το συγκεκριμένο σχέδιο.

Στην παρούσα φάση το γήπεδο χωρά 80.454 οπαδούς φέρνει στα ταμεία του συλλόγου των 25% των ετήσιων εισόδων. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Φλορεντίνο Πέρεθ το έχει παρομοιάσει με “χρυσωρυχείο”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK