Ρονάλντο: "Ο ανταγωνισμός με τον Μέσι μας βελτιώνει"

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο "France Football", ο νικητής της φετινής "Χρυσής Μπάλας", Κριστιάνο Ρονάλντο, μίλησε για το βραβείο που κατέκτησε και τα δάκρυά του κατά την απονομή, διέψευσε ότι γνώριζε από πριν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εξήγησε ότι ο ανταγωνισμός με τον Λιονέλ Μέσι βελτιώνει και τους δύο, μίλησε για την καθημερινότητα με τον γιο του που τον πηγαίνει σχολείο και παραδέχθηκε ότι ορισμένα πράγματα που έχει πει ήταν λανθασμένα.

Ρονάλντο: "Ο ανταγωνισμός με τον Μέσι μας βελτιώνει"

Η συνέντευξη Ρονάλντο στο "France Football"

Για την απονομή της "Χρυσής Μπάλας"

"Ήμουν αγχωμένος για εβδομάδες. Όλοι μιλούσαν για τη 'Χρυσή Μπάλα'. Έλεγαν ότι θα κέρδιζα, ότι δεν θα κέρδιζα, ότι θα ήταν ο Ριμπερί νικητής. Προσπαθείς να μην ακούς, αλλά δεν γίνεται να μην επηρεαστείς. Ακόμα κι η μητέρα μου με ρωτούσε συχνά: 'Θα την κερδίσεις;' Τώρα, επιτέλους, αισθάνομαι πιο ήρεμος. Και έτοιμος να είμαι ακόμα καλύτερος από πέρυσι. Είναι αλήθεια ότι αισθάνομαι πιο ήρεμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να δουλεύω ώστε να βελτιώνομαι. Κάθε χρόνος είναι και μία νέα ιστορία. Δεν θα επαναπαυτώ. Θέλω περισσότερα, τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και με την Πορτογαλία. Η 'Χρυσή Μπάλα' δεν είναι ένα τέλος, έστω κι αν κάθε παίκτης την ονειρεύεται. Το να παραλάβω αυτό το βραβείο είναι κάτι ξεχωριστό και εάν στο παραδίδει ένας 'θρύλος' του ποδοσφαίρου, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία".

Για τις φήμες που τον ήθελαν να γνωρίζει το αποτέλεσμα και γι' αυτό πήγε στο γκαλά της Ζυρίχης

"Υπήρχε μεγάλη ένταση. Μέχρι να ακούσω το όνομά μου, δεν ήταν βέβαιο. Ο Ριμπερί είχε μία εξαιρετική χρονιά και θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Το ίδιο κι ο Μέσι. Στο τέλος κατέληξε σε μένα το βραβείο. Ήταν μία θεαματική χρονιά, με πολλά γκολ. Δεν ήξερα ότι είχα κερδίσει μέχρι ο Πελέ να πει το όνομά μου. Πολύς κόσμος πίστευε ότι πήγα στο γκαλά επειδή ήξερα ότι είχα κερδίσει, αλλά παρευρέθηκα κάθε χρονιά που ήμουν στο βάθρο. Ο κόσμος έλεγε επίσης ότι πήρα την οικογένειά μου επειδή ήξερα ότι θα κερδίσω, αλλά από όσο θυμάμαι είχαν έρθει μαζί μου 3 φορές. Ο γιος μου ταξίδεψε για πρώτη φορά, αλλά αυτό επειδή ήταν πολύ μικρός στις προηγούμενες. Με εξαγρίωσε που ο κόσμος έλεγε ότι γνωρίζαμε ότι θα νικούσα, επειδή σας διαβεβαιώ ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Εάν το ήξερα, θα είχα ετοιμάσει τον λόγο μου λίγο περισσότερο".

Για τα δάκρυά του

"Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή, ειδικά όταν ο γιος μου ήρθε στην αγκαλιά μου και έδειχνε χαρούμενους. Αυτό με έκανε να χάσω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Όταν είδα την οικογένειά μου να δακρύζει, έκλαψα ακόμη περισσότερο. Ήταν ειλικρινά, αυθεντικά δάκρυα. Πραγματικά δεν το περίμενα και εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα πολύ χαρούμενος. Γι' αυτούς που δεν με γνωρίζουν, θα πρέπει να ήταν έκπληξη να με δουν να κλαίω έτσι, επειδή πάντα εμφανίζομαι σοβαρός στο γήπεδο. Με όσους μοιράζομαι τη ζωή μου, γνωρίζουν ότι είμαι φυσικό, αυθόρμητο άτομο. Μέχρι 2-3 ημέρες αργότερα, δεν είχα αντιληφθεί ακόμα τι είχε συμβεί. Όταν μου έδωσαν το τρόπαιο, απλά απόλαυσα τη στιγμή με όσους ήταν δίπλα μου".

Για την επιθυμία του να βελτιώνεται συνέχεια

"Γνωρίζω ότι εάν δουλέψω σκληρά και έχω φιλοδοξίες, θα είμαι ο καλύτερος στο γήπεδο. Πάντα θα θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία. Έμαθα πολλά από άλλους παίκτες, από τον Γκάρι Νέβιλ ή τον Ράιαν Γκιγκς στη Γιουνάιτεντ, από τον Ραούλ ή τον Μίτσελ Σαλγάδο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από τον Φίγο, τον Ρουί Κόστα, τον Ντέκο, τον Φερνάντο Κόουτο στην εθνική ομάδα. Το να είσαι καλός επαγγελματίας είναι το 70% του να είσαι πετυχημένος ως ποδοσφαιριστής. Ο ανταγωνισμός με βοηθάει να γίνω καλύτερος παίκτης, όχι μόνο με τον Μέσι, αλλά και με άλλους παίκτες υψηλού επιπέδου όπως αυτούς που βλέπω σε άλλα πρωταθλήματα. Ο Λουίς Σουάρες, ο Ινιέστα, ο Νεϊμάρ, ο Μπέιλ, ο Ντιέγο Κόστα ή ο Φαλκάο. Βελτιώνουν το επίπεδο και γι' αυτό βελτιώνομαι κι εγώ. Ο Μέσι κι εγώ θέλουμε κι οι δύο να είμαστε οι καλύτεροι και βοηθάμε ο ένας τον άλλον να βελτιωθούμε".

Για τον χαρακτήρα του

"Είμαι φυσικός σε ό,τι κάνω, αλλά ο κόσμος δεν με καταλαβαίνει πάντοτε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχω εκφραστεί άσχημα λέγοντας συγκεκριμένα πράγματα μετά από μία ήττα. Εξελίχθηκα, αν κι η προσωπικότητά μου δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ. Πάντα θέλω να βελτιώνομαι και πιέζω τον εαυτό μου προς αυτήν τη σκοπιά. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και σιχαίνομαι να χάνω. Πάντα θέλω να είμαι ο καλύτερος, τόσο με τον σύλλογο όσο και με την εθνική ομάδα μου. Γι' αυτό υπάρχουν παρεξηγήσεις μερικές φορές. Έτσι ήταν στο Μάντσεστερ, έτσι είναι και στη Μαδρίτη. Μία ημέρα είπα σε κάποιους ανθρώπους ότι με ζήλευαν διότι ήμουν νέος, ωραίος και πλούσιος. Αυτό ήταν λάθος. Ήταν μετά από ένα παιχνίδι, όταν ήμουν εξαγριωμένος επειδή δεν είχα σκοράρει. Μερικά πράγματα μπορούν να εξηγήσουν ορισμένα λόγια που είπα και δεν μου άρεσαν αργότερα. Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν είμαι τέλειος. Είμαι άνθρωπος, είμαι φτιαγμένος από σάρκα και οστά, όπως όλοι. Κλαίω και έχω τα προβλήματά μου. Όταν λέω κάτι που δεν θα έπρεπε να πω, λέω συγγνώμη. Με την ηλικία, μαθαίνεις από τα λάθη σου".

Για τις δυσκολίες στην κοινωνική ζωή του

"Δεν είναι εύκολο να ζεις μία κανονική ζωή, αλλά το έχω συνηθίσει. Όταν τελειώσω την καριέρα μου, ελπίζω όλα να ηρεμήσουν και να μπορώ να το χαρώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να βγω. Ποτέ δεν έχω δει ταμπέλα που να γράφει 'Απαγορεύεται ο Κριστιάνο'. Σκεφτείτε να πάω σε ένα εμπορικό κέντρο με τον γιο μου και με την κοπέλα μου και να σταματάω κάθε 5 μέτρα για να υπογράφω ένα αυτόγραφο ή μία φωτογραφία. Προσπαθώ να αποφεύγω τα δημόσια μέρη και να πηγαίνω σε πιο ήσυχα, σε εστιατόρια με ιδιωτικό τραπέζι. Δεν πηγαίνω ούτε σε ξενοδοχεία με 500 δωμάτια. Μπορώ να πάω σε πιο απόκρυφα μέρη. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω αργότερα, όταν θα υπάρχει ένας άλλος Κριστιάνο στη θέση μου".

Για την καθημερινότητά του

"Προπονούμαι 3-4 ώρες την ημέρα. Στις 09:30 αφήνω τον γιο μου στο σχολείο, τρώω με τη μητέρα μου το μεσημέρι. Μετά από αυτό, πηγαίνω και παίρνω τον γιο μου και κοιμόμαστε μαζί, ώστε να διασφαλίσω ότι θα κοιμηθεί. Πρέπει να μεγαλώσει σωστά. Μετά, μία βόλτα στη Μαδρίτη, μάθημα αγγλικών για να διατηρήσω το επίπεδο που είχα όταν έπαιζα στην Αγγλία, ζέσταμα, μουσική, κολύμβηση. Κάνω πολλά πράγματα για να είναι χαρούμενος ο γιος μου. Πηγαίνω αρκετές φορές για μασάζ και το βράδυ, μερικές φορές, πηγαίνω στην πόλη για δείπνο. Κοιμάμαι όσο το δυνατόν πιο νωρίς για να είμαι σε καλή κατάσταση την επόμενη ημέρα. Για εμένα, η αναζωογόνηση είναι πολύτιμη".

Για την εχθρότητα που αντιμετωπίζει στα γήπεδα

"Την παρατηρώ, ειδικά σε εκτός έδρας παιχνίδια. Ο τρόπος που με υποδέχονται δεν είναι πολύ ευχάριστος. Με προσβάλουν, λένε πράγματα που δεν μου αρέσουν, αλλά είμαι συνηθισμένος πλέον. Τον τελευταίο καιρό έχουν βελτιωθεί λίγο τα πράγματα. Στην αρχή, τραγουδούσαν συνθήματα όπως 'τι πουτάνας γιος' και τώρα τραγουδούν 'Κριστιάνο, Πλαστική Μπάλα'".

Για το φιλανθρωπικό έργο του

"Είναι αλήθεια ότι προσπαθώ να βοηθήσω τους άλλους. Ο (σ.σ. μάνατζέρ του) Ζόρζε Μέντες επίσης. Είναι κάτι που δεν μου αρέσει να διαδίδεται. Εάν κάνεις κάτι καλό, δεν χρειάζεται να το φωνάζεις από τις ταράτσες, αλλά προσπαθώ να βοηθάω τους συνανθρώπους μου".

Για τις διαφορές Αντσελότι - Μουρίνιο

"Στο γήπεδο, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές διαφορές από αυτό που κάναμε πέρυσι. Ο Αντσελότι κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι καλός άνθρωπος, καλός προπονητής. Είμαι πολύ χαρούμενους που δουλεύω μαζί του. Αισθάνομαι εξαιρετικά χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα είναι πιθανά φέτος".

Για τον Εουσέμπιο

"Θαυμάζω τον Εουσέμπιο για όλα όσα έκανε για την Πορτογαλία και για την Μπενφίκα. Είναι ένας θρύλος που θα παραμείνει στις καρδιές μας για πάντα".

Για τον Νέλσον Μαντέλα

"Τι μπορώ να πω για τον Μαντέλα; Ένας επαναστάτης του κόσμου, ένα παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους. Κανείς δεν θα ξεχάσει το τι έχει προσφέρει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK