Τι παίκτης είναι ο Κροος (video+photos)

Η Ρεάλ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Τόνι Κρόος και το Contra.gr επιχειρεί μία συνοπτική ανάλυση των αγωνιστικών αρετών του Γερμανού μέσου που έκανε θραύση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τι παίκτης είναι ο Κροος (video+photos)

Ο Τόνις Κροος δεν ήταν ένα από τα παιδιά που λάτρευε το σχολείο, το αντίθετο, οι απουσίες βρίσκονταν στην ημερησία διάταξη. Ο άνθρωπος λάτρευε το ποδόσφαιρο, περνούσε ώρες-ώρες με μία μπάλα στα πόδια και επειδή προερχόταν από ποδοσφαιρική οικογένεια (πατέρας προπονητής, αδελφός ποδοσφαιριστής) επέλεξε το δρόμο του επαγγελματία.

Τι παίκτης είναι ο Κροος (video+photos)

Στην Μπάγερν δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για μέσο-χρυσωρυχείο. Αφού τον έστειλαν για το αγροτικό του στην Μπάγερν Λεβερκούζεν, τον ενέταξαν οριστικά στην οικογένειά τους το καλοκαίρι του 2010 και δεν έχασαν.

Τα πάντα και συμφέρει

Πως να χάσουν άλλωστε από έναν παίκτη που αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου μέσου, που μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε όποια θέση κι αν αγωνιστεί στον άξονα του γηπέδου. Στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ, ο 24χρονος μέσος είχε ακρίβεια πάσας 94%, αριθμός εκπληκτικός αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο παίκτης αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και όχι στην άμυνα και για να κάνει εύκολες πάσες στο στόπερ και στον τερματοφύλακα.

Του αρέσει επίσης η δημιουργία, ζει γι' αυτή και προσφέρει γι' αυτή, παρότι δεν σε πείθει πως πρόκειται για επιτελικό χαφ. Τη σεζόν 2009-2010, αγωνιζόμενος με τη Λεβερκούζεν, είχε 9 γκολ και 12 ασίστ σε 33 ματς. Ο Γιουπ Χάινκες του έδωσε όλη την ελευθερία κινήσεων που χρειαζόταν στην Μπάγερν και ο νεαρός τον αντάμειψε με 51 παιχνίδια της σεζόν 2011-2012. Εκτός από παροιμιώδη τεχνική όμως, διαθέτει και καρδιά. Δεν πτοήθηκε από το σοβαρό τραυματισμό του τη σεζόν 2012-13, επέστρεψε πιο δυνατός και φυσικά στην Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Champions League

Παρακάτω το τι έκανε στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ, η... προέκταση του Καταλανού τεχνικού μέσα στο γήπεδο. Πάσα με 94% ακρίβεια, σουτ με 48% ακρίβεια, 56% κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 21 ευκαιρίες από τα πόδια του, ένα γκολ.

Τι παίκτης είναι ο Κροος (video+photos)

Του αρέσει να δραστηριοποιείται σε όλο το χώρο ευθύνης του, αλλά κλίνει και προς τα δεξιά είτε για να πάρει μπάλα, είτε για να τελειώσει φάσεις. Τα αγαπημένα του σημεία για τη δημιουργία ευκαιριών είναι ο χώρος ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή (πίσω από το ημικύκλιο) αλλά η δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Που δημιουργούσε ο Κροος ευκαιρίες τη σεζόν 2012-2013 στην Μπουντεσλίγκα

Τι παίκτης είναι ο Κροος (video+photos)

Που δημιουργούσε τη σεζόν 2013-2014

Τι παίκτης είναι ο Κροος (video+photos)

Κορυφή στη Βραζιλία

Στο Μουντιάλ έφτασε στη μέχρι στιγμής αγωνιστική κορύφωσή του. Δεν έχασε λεπτό συμμετοχής, έδωσε τις περισσότερες πάσες από οποιονδήποτε άλλον παίκτη στο τουρνουά αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να τελειώσει το Μουντιάλ με ακρίβεια πάσας που άγγιζε το 90%. Σκόραρε δύο φορές (στον εκπληκτικό ημιτελικό κόντρα στη Βραζιλία) και σέρβιρε τέσσερις ασίστ για τους συμπαίκτες του.

Δείτε στο παρακάτω γράφημα το που πάτησε ακριβώς στο γήπεδο κόντρα στους Βραζιλιάνους. Κάλυψε αποστάσεις από τις παρυφές της περιοχής του Νόϊερ μέχρι την περιοχή του αντιπάλου ενώ συχνά-πυκνά κινήθηκε και στη δεξιά πλευρά του γηπέδου και για να μαρκάρει και να δημιουργήσει. Στο μαρκάρισμα πάντως δεν είναι αυτό που λέμε κίλερ, ολοκλήρωσε το τουρνουά με μόλις 7 φάουλ και χωρίς κίτρινη κάρτα.

Τι παίκτης είναι ο Κροος (video+photos)

Συμπέρασμα: Η Ρεάλ βάζει στη μηχανή της έναν παίκτη σαφώς ανώτερο του Κεντίρα, με πολύ περισσότερες δυνατότητες στο χορτάρι, πιο μικρό στην ηλικία, άρα και με περισσότερα χρόνια δημιουργίας μπροστά του. Ο Κροος μπορεί να λύσει τα χέρια του Αντσελότι στη δημιουργία από τον άξονα και να αφήσει τη δική του σφραγίδα στον τρόπο με τον οποίο θα επιτίθεται η Ρεάλ.

Κι αφού η εικόνα είναι πάντα πιο δυνατή απ'τα λόγια και τους αριθμούς, απολαύστε ένα χορταστικό βίντεο που αναδεικνύει το εύρος των προσόντων του Τόνι Κρόος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK