Φράντσεσκ Σατόρα: Ο παρατηρητής

Βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Επί 30 χρόνια δεν πήρε την αναγνώριση που δικαιούται για όσα έχει προσφέρει στην Μπαρτσελόνα και το "Καμπ Νου", ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα, στα οποία, μάλιστα, δεν πρωταγωνιστεί, του αλλάζουν την τύχη.

Φράντσεσκ Σατόρα: Ο παρατηρητής

Ο λόγος για τον "παρατηρητή", όπως ονόμασαν τον άνθρωπο που παρακολούθησε σε απόσταση αναπνοής το επεισόδιο μεταξύ Ζοζέ Μουρίνιο και Τίτο Βιλανόβα, ή κατά κόσμον Φράντσεσκ Σατόρα.

Απαθής, αγέρωχος, ατάραχος, παρακολούθησε όλα τα τραγελαφικά γεγονότα του επαναληπτικού του ισπανικού Σούπερ Καπ, χωρίς ούτε καν να βλεφαρίσει. Ίσως καλύτερα και από τον παρατηρητή του αγώνα, που δεν κατέγραψε ούτε τα μισά.

Με το τέλος του αγώνα, μάλιστα, όσο όλοι αναζητούσαν το όνομά του, έγινε ακόμη και trend στο Twitter με το hashtag #eldelbigote ("το μουστάκι").

Η πραγματικότητα αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται ότι συμβαίνει στη φυσούνα του "Καμπ Νου", εδώ και 30 χρόνια. Είναι υπεύθυνος οργάνωσης του συγκεκριμένου χώρου σε κάθε εντός έδρας αγώνα της Μπαρτσελόνα και των διαφημίσεων του αγωνιστικού χώρου, πάντα στην ανωνυμία.

Φράντσεσκ Σατόρα: Ο παρατηρητής

Από το 1979 και τον επαναληπτικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης κόντρα στη Νότιγχαμ (1-1, με τους Άγγλους να κατακτούν το τρόπαιο λόγω του 1-0 στο "Σίτι Γκράουντ"), ο Σατόρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύλλογο, έχοντας ζήσει από την πιο κοντινή δυνατή απόσταση παίκτες όπως ο Ντιέγο Μαραντόνα, ο Ρομάριο, ο Ρονάλντο, ο Ριβάλντο και ο Ροναλντίνιο. Εξάλλου, είναι ο τελευταίος άνθρωπος που βλέπει κάθε παίκτης των "μπλαουγκράνα" προτού μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ο τελευταίος που εύχεται "καλή επιτυχία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK