Ζητάει τα "σπασμένα" από την FIFA ο πρόεδρος της Σιόν

Με αφορμή τον τραυματισμό του Σέρβου επιθετικού της Σιόν, Ντράγκαν Μέρτζα, στον φιλικό αγώνα Μεξικού - Σερβίας την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ελβετικής ομάδας, Κριστιάν Κονσταντίν, ζητά από την FIFA να αποζημιωθεί ο σύλλογος του.

Ζητάει τα "σπασμένα" από την FIFA ο πρόεδρος της Σιόν

Το όλο σκεπτικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, για τον οποίο η Σιόν έχει επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και από τον τραυματισμό αυτό η ομάδα αναμένεται να έχει μεγάλη οικονομική ζημιά.

Στο παρελθόν έχουν γίνει και για άλλες περιπτώσεις αντίστοιχες κινήσεις από συλλόγους, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA) να ζητήσει από την FIFA την λήψη μέτρων, αναφορικά με την ασφάλιση των παικτών που αγωνίζονται με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, προκειμένου να αποζημιώνονται οι ομάδες.

"Είναι απαραίτητο να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε τους παίκτες μας στις εθνικές ομάδες και δεν υπάρχει πρόβλεψη να αποζημιωνόμαστε σε περίπτωση κάποιου σοβαρού τραυματισμού", δήλωσε σχετικά ο Κονσταντίν.

Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος Σέρβος άσος υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σιόν βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη και με την UEFA, λόγω της τιμωρίας της με ποινή αποκλεισμού από το Europa League το καλοκαίρι, για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών της στο παιχνίδι των προκριματικών της διοργάνωσης με την Σέλτικ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK