Η Μπεσίκτας, το CAS και ο ΠΑΟΚ

Γιατί ο δικηγόρος του τουρκικού συλλόγου είναι έτοιμος να επικαλεστεί το παράδειγμα του ΠΑΟΚ ενώπιον του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου.

Η Μπεσίκτας, το CAS και ο ΠΑΟΚ

Για επιείκεια της UEFA απέναντι στις ελληνικές ομάδες και ειδικά στον ΠΑΟΚ που δεν υπήρχε στην περίπτωση των τουρκικών συλλόγων, κάνει λόγο ο δικηγόρος της Μπεσίκτας, Εμίν Οζκούρτ λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκδίκαση της προσφυγής της ομάδας της Κωνσταντινούπολης στο CAS προκειμένου να ακυρωθεί η ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Μπεσίκτας ήταν η μία από τις τρεις ομάδας που στα τέλη του Μάη τιμώρησε η UEFA (Μπούρσασπορ και Γκαζιάντεσπορ οι άλλες δύο) με ετήσιο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για οικονομικές ατασθαλίες, οφειλές σε ποδοσφαιριστές τους, καθώς και προσκόμιση πλαστών εγγράφων! Η Μπούρσασπορ προσέφυγε στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, δικαιώθηκε και πλήρωσε μόνο ένα πρόστιμο, ενώ το ίδιο θα επιδιώξει και η Μπεσίκτας.

Ο δικηγόρος της θα χρησιμοποιήσει το παράδειγμα του ΠΑΟΚ ενώπιον του δικαστηρίου, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του που δημοσιεύονται στη "Χουριέτ": "Προβλήματα με το Financial Fair Play αντιμετωπίζουν ομάδες σε όλες τις χώρες. Εμείς έχουμε νέα διοίκηση και θέλουμε να πάρουμε μία ακόμη ευκαιρία για να τακτοποιήσουμε τα θέματά μας. Η UEFA δεν έχει δείξει απέναντι στις τουρκικές ομάδες την ίδια ανοχή που έδειξε στις ελληνικές. Πάρτε παράδειγμα τον ΠΑΟΚ. Προβλήματα υπάρχουν παντού ακόμη και στην Αγγλία. Εμείς θα ζητήσουμε ισονομία και θα φέρουμε παραδείγματα γι' αυτό στο δικαστήριο".

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμού και 200.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή και πλήρωσε τελικά μόνο 50.000 ευρώ. Η δικαστική προσπάθεια που θα κάνει η τουρκική ομάδα δημιουργεί ανησυχία στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ με δεδομένο ότι υπάρχουν κενά στο φάκελο αδειοδότησης, από την άλλη όμως είναι αισιόδοξο το μήνυμα που εστάλη με την ακύρωση της τιμωρίας της Μπούρσασπορ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK