Διπλό στη Ρώμη η Αργεντινή, ήττα της Βραζιλίας

Η Αργεντινή ήταν η νικήτρια στο σπουδαιότερο από τα φιλικά παιχνίδια που διεξήχθησαν την Τετάρτη ανά τον κόσμο. Χορταστική ισοπαλία μεταξύ Γερμανίας και Παραγουάης, η Αγγλία πήρε το βρετανικό ντέρμπι με τη Σκωτία. Με αυτογκόλ έχασε η Βραζιλία.

Διπλό στη Ρώμη η Αργεντινή, ήττα της Βραζιλίας

Στο "Ολίμπικο" της Ρώμης η Αργεντινή πέτυχε νωρίς ένα γκολ, στο 21' με τον Ιγκουαΐν, και έθεσε τις βάσεις της νίκης γοήτρου επί των "ατζούρι". Ο Μπανέγα με το δεύτερο γκολ ξεδιάλυνε οριστικά την κατάσταση, παρά το γεγονός πως ο νεαρός Ινσίνιε σκόραρε για το τελικό 2-1.

Με διάθεση για ανοικτό ποδόσφαιρο εμφανίστηκαν στο "Φριτζ Βάλτερ" Γερμανία και Παραγουάη. Οι Νοτιοαμερικάνοι αιφνιδίασαν τα "πάντσερ" και πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα είχαν σκοράρει δις. Η απάντηση των διεθνών του Λεβ ήταν άμεση με Γιουντογκάν και Μίλερ. Η Παραγουάη "χτύπησε" ξανά, προτού ο Μπέντερ διαμορφώσει το 3-3.

Στο Λονδίνο η Σκωτία σπατάλησε την ευκαιρία που της δόθηκε για μια εκτός έδρας νίκη επί της Αγγλίας. Μολονότι προηγήθηκε δύο φορές, με Μόρισον και Μίλερ, τα "λιοντάρια" ανέτρεψαν την εις βάρος του κατάσταση και γκολ από το νέο αίμα (Ουέλμπεκ, Λάμπερτ) έφτασαν στο 3-2.

Στη Βασιλεία, ο Άλβες σημάδεψε λάθος εστία, "εκτέλεσε" τον Τζέφερσον με κεφαλιά και χάρισε τη νίκη στην Ελβετία (1-0), ενώ στο "Ρουά Μποντουέν" Βέλγιο και Γαλλία έμειναν στο 0-0.

Στο φιλικό μεταξύ Πορτογαλίας και Ολλανδίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε στο 87' το γκολ του Στρούτμαν από το 17'.

Τέλος, στα φιλικά των αντιπάλων της εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ, η Βοσνία ηττήθηκε 4-3 από τις ΗΠΑ στο Σαράγεβι, η Σλοβακία έφερε 1-1 στη Ρουμανία, με το ίδιο σκορ αναδείχθηκε ισόπαλη η Λετονία στο Ταλίν, το Λιχτενστάιν έχασε 3-2 από την Κροατία εντός, ενώ η Λιθουανία γνώρισε την ήττα (2-1) από το Λουξεμβούργο.

Η σύνθεση της Λετονίας: Βάνινς, Μαξιμένκο, Μπουλβίτις, Γκορκς, Γκάμποβς (69' Κάμες), Ζγιούζινς (81' Ζιγκάγεβς), Λάζντινς (62' Φέρτοβς), Ρούγκινς , Σινελνίκοβς (56' Κοβάλοβς), Σάμπαλα (46' Βερπακόφσκις), Ρούντνεβς (59' Ράκελς)

Η σύνθεση της Βοσνίας: Μπέγκοβιτς, Ιμπίσεβιτς (46' Βρσάεβιτς), Μπίτσακτσιτς, Σαλίχοβιτς (46' Στεβάνοβιτς), Μισίμοβιτς, Τζέκο, Ράχιμιτς (46' Ζαχίροβιτς), Λούλιτς, Πιάνιτς (61' Μεντούγιανιν), Ζουκάνοβιτς (62' Βίστσα), Σπάχιτς (46' Σούνιτς)

Η σύνθεση της Σλοβακίας: Μούτσα, Πέκαρικ, Ντούριτσα, Τσισόφσκι, Μπρέζνανικ (62' Πέκοφσκι), Κόνα (62' Σάλατα), Κούτσκα, Σέστακ (78' Ντέπετρις), Χάμσικ (65' Στέφανικ), Βάις (70' Μακ), Γιάκουμπκο (46' Πιάτσεκ)

Η σύνθεση του Λιχτενστάιν: Γέλε (52' Μπίτσερ), Στόκλασα, Φρικ, Κούιντανς, Όερι (90' Μπεκ), Βάιζερ (90' Γίλντιζ), Πολβερίνο, Ν.Χάσλερ, Ντ.Χάσλερ, Μπουργκμάιερ (46' Α.Κρίστιεν), Μ.Κρίστιεν

Τα αποτελέσματα των σημαντικότερων φιλικών

Ιαπωνία - Ουρουγουάη 2-4

Νότια Κορέα - Περού 0-0

Καζακστάν - Γεωργία 1-0

Λευκορωσία - Μαυροβούνιο 1-1

Αζερμπαϊτζάν - Μάλτα 3-0

Εσθονία - Λετονία 1-1

Φινλανδία - Σλοβενία 2-0

Χιλή - Ιράκ 6-0

Μολδαβία - Ανδόρα 1-1

Λουξεμβούργο - Λιθουανία 2-1

Κολομβία - Σερβία 1-0

Ρουμανία - Σλοβακία 1-1

Σουηδία - Νορβηγία 4-2

Τουρκία - Γκάνα 2-2

Ουκρανία - Ισραήλ 2-0

Λιχτενστάιν - Κροατία 2-3

Νότια Αφρική - Νιγηρία 0-2

Αυστρία - Ελλάδα 0-2

Ουγγαρία - Τσεχία 1-1

Βοσνία - ΗΠΑ 4-3

Ουγγαρία - Τσεχία 1-1

Αλβανία - Αρμενία 2-0

Γερμανία - Παραγουάη 3-3

Ιταλία - Αργεντινή 1-2

ΠΓΔΜ - Βουλγαρία 2-0

Πολωνία - Δανία 3-2

Ελβετία - Βραζιλία 1-0

Ουαλία - Ιρλανδία 0-0

Βέλγιο - Γαλλία 0-0

Αγγλία - Σκωτία 3-2

Πορτογαλία - Ολλανδία 1-1

Ισλανδία - Νησιά Φαρόε 1-0

Ισημερινός - Ισπανία 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK