Η Γαλλία υπέταξε την Πορτογαλία του Σάντος (VIDEO)

Το ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας δεν αποτέλεσε και γενέθλιο δώρο (έκλεισε τα 60 την Παρασκευή), αφού οι Ίβηρες ηττήθηκαν με 2-1 στη Γαλλία για φιλική αναμέτρηση.

Η Γαλλία υπέταξε την Πορτογαλία του Σάντος (VIDEO)

Η εποχή του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας άρχισε άσχημα, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Καρίμ Μπενζεμά άνοιξε το σκορ για τους "τρικολόρ".

Η Πορτογαλία βελτιώθηκε στη συνέχεια, αλλά ο Ράφαελ Βαράν "έσβησε" τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι έτσι οι ευκαιρίες ήταν περιορισμένες για τους φιλοξενούμενους.

Σε μία περίπτωση που ξέφυγε από τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ, ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" βρήκε απέναντί του τον Στεβ Μανταντά που κράτησε το μηδέν.

Στο 69ο λεπτό, μάλιστα, ο Πολ Πογκμπά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ, που περιορίστηκε στις 3 αλλαγές σε σχέση με τις 6 του Σάντος.

Η Γαλλία υπέταξε την Πορτογαλία του Σάντος (VIDEO)

Μία εξ αυτών ήταν ο Ρονάλντο, στο 76ο λεπτό, με τον Πορτογάλο να βάζει αμέσως πάγο στο αριστερό γόνατό του. Ένα λεπτό αργότερα, ο παίκτης που αντικατέστησε τον Ρονάλντο, ο Ζοάο Μάριο, κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο οποίος αγωνίστηκε στην εθνική για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2012 και σκόραρε για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008!

Η Γαλλία, που είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-0 με τον Μπλεζ Ματουιντί αμέσως μετά από το γκολ του Πογκμπά, βρέθηκε να κινδυνεύει στα τελευταία λεπτά, αλλά εν τέλει κράτησε το 2-1 με την είσοδο και του Μοργκάν Σνεντερλέν.

Γαλλία (4-3-3): Μανταντά, Σανιά, Βαράν, Μανγκαλά, Εβρά, Πογκμπά, Καμπάιγ (71' Σισοκό), Ματουιντί, Βαλμπιενά (58' Παγέ), Μπενζεμά, Γκριεζμάν (84' Σνεντερλέν)

Πορτογαλία (4-3-3): Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Άλβες (46' Καρβάλιο), Ελισέου, Γκόμες (46' Γουίλιαμ), Τιάγκο (68' Έντερ), Μουτίνιο, Νανί (68' Κουαρέσμα), Ρονάλντο (76' Μάριο), Ντάνι (76' Βιεϊρίνια)

News 24/7

24MEDIA NETWORK