Η Βραζιλία πήρε το επετειακό Superclasico με την Αργεντινή (VIDEOS)

Με πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Ταρντέλι, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων και σκόραρε τα πρώτα του διεθνή γκολ, η Βραζιλία επικράτησε 2-0 της Αργεντινής σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο Πεκίνο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την πρώτη μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων. Έχασε πέναλτι ο Λιονέλ Μέσι.

Η Βραζιλία πήρε το επετειακό Superclasico με την Αργεντινή (VIDEOS)

Εκατό χρόνια και λίγες ημέρες μετά το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι, οι δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Νοτίου Αμερικής διασταύρωσαν τα ξίφη τους για εκατοστή φορά και στο τέλος χαμογέλασε η Βραζιλία, καθώς επικράτησε 2-0 (40 νίκες μετρά η "σελεσάο", 36 η Αργεντινή, ενώ 24 ματς έληξαν ισόπαλα).

Ο Κάρλος Ντούνγκα συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Ρομπίνιο και Κακά (σ.σ. ο πρώτος πέρασε ως αλλαγή στο 95'!). Ο Χεράρδο Μαρτίνο, από την πλευρά του, έδωσε την ευκαιρία στον Ρομπέρτο Περέιρα να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, αλλά δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον αναγεννημένο Κάρλος Τέβες.

Επιπλέον, ο Χαβιέρ Μαστσεράνο έφτασε τις 107 διεθνείς συμμετοχές και προσπέρασε τον Ντιέγκο Σιμεόνε στην τρίτη θέση, ενώ στον αντίποδα, ο Κακά μπήκε ως αλλαγή κι αγωνίστηκε μετά από 18 ολόκληρους μήνες με τη φανέλα της "σελεσάο".

Η Αργεντινή ήταν καλύτερη στο πρώτο τέταρτο, αλλά γρήγορα η Βραζιλία ισορρόπησε το ματς και στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ με μονοκόμματο πλασέ του Ντιέγκο Ταρντέλι, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την... αλληλοεξουδετέρωση των Πάμπλο Σαμπαλέτα και Φεντερίκο Φερνάντες, έπειτα από σέντρα του Οσκάρ.

Στο 32ο λεπτό καταγράφηκε μία καλή ευκαιρία του Νεϊμάρ και στο 40ό ο Άνχελ ντι Μαρία βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντανίλο, ξεγελώντας το διαιτητή, ο οποίος καταλόγισε πέναλτι. Τελικά, ο Ζέφερσον... αποκατέστησε την αδικία, καθώς απέκρουσε την εκτέλεση του Λιονέλ Μέσι.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζαν πολύ μ' εκείνα του πρώτου, αφού πέραν μιας ευκαιρίας του Νεϊμάρ στο 48', η Αργεντινή είχε μεγαλύτερη διάθεση για να δημιουργήσει και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Εντούτοις, μία ακόμη αμυντική της αδράνεια, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Οσκάρ και κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ταρντέλι να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 64ο λεπτό.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η ομάδα του Μαρτίνο είχε τον έλεγχο, αλλά εκείνη του Ντούνγκα έμοιαζε πιο επικίνδυνη στην κόντρα. Ο Νεϊμάρ απείλησε στο 81ο και το 93ο λεπτό, ωστόσο δεν κατάφερε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

Βραζιλία: Ζέφερσον, Ντανίλο, Μιράντα, Νταβίντ Λουίζ (90' Ζιλ), Φιλίπε, Λουίζ Γκουστάβο, Ελίας, Γουίλιαν, Οσκάρ, Νεϊμάρ (95' Ρομπίνιο), Ταρντέλι (82' Κακά)

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φερνάντες, Ντεμιτσέλις, Ρόχο, Περέιρα (76' Πέρες), Μαστσεράνο, Ντι Μαρία, Αγκουέρο (61' Ιγκουαΐν), Μέσι, Λαμέλα (61' Παστόρε)

Διαβάστε ακόμη:

Πανηγυρισμός "Ντι Στέφανο" για τον Ερνάντες (VIDEO)

Τους "γλέντησε" ο Νεϊμάρ, αλλά έστειλε τη μπάλα στο πουθενά! (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK