Λίβερπουλ - Ολυμπιακός για 7η φορά (VIDEOS)

O Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Δευτέρας (1:00 ώρα Ελλάδος) την Λίβερπουλ για 7η φορά στην ιστορία του. Το Contra.gr θυμάται τις προηγούμενες έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων, από το αξέχαστο 3-1 του 2004, στο φιλικό προς τιμήν του αρχηγού Τζέραρντ το 2013.

Λίβερπουλ - Ολυμπιακός για 7η φορά (VIDEOS)

Με μια "χορταστική" εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε, στο πρώτο του παιχνίδι για το International Champions Cup, με 3-0 της Μίλαν στο Τορόντο. Επόμενη αντίπαλος, η Λίβερπουλ, την οποία οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν στο Σικάγο.

Αυτή θα είναι και η 7η συνολικά συνάντηση των δύο ομάδων σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια, με τον απολογισμό μέχρι στιγμής να είναι 4 νίκες για Λίβερπουλ, 1 ισοπαλία και 1 νίκη του Ολυμπιακού.

Το Contra.gr με αφορμή το μεγάλο φιλικό Λίβερπουλ-Ολυμπιακός σας θυμίζει τι έγινε στις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο "μονομάχων".

Σεζόν 2000-01: Κύπελλο UEFA

Πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν τη σεζόν 2000-01 για το τότε Κύπελλο UEFA. Μετά απο τον άδοξο αποκλεισμό του από τους ομίλους του Champions League (ισοβαθμία στους 9 πόντους μαζί με τη Λυών), ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με την ιστορική Λίβερπουλ η οποία κατέκτησε εκείνη τη χρονιά το τρόπαιο.

Στο πρώτο παιχνίδι, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με τους Άγγλους. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Αλέκος Αλεξανδρής (65', 90'), ενώ για τη Λίβερπουλ είχε σκοράρει ο Μπάρμπι (38') και ο Τζέραρντ (66'), με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Στον επαναληπτικό στο Λίβερπουλ, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τους Πειραιώτες. Το γκολ του Χέσκεϊ στο 28ο λεπτό και το δεύτερο από τον Μπάρμπι στο 60' έβαλαν τέλος στα όνειρα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Λίβερπουλ προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-2 από τους δύο αγώνες.

Σεζόν 2004-05: Champions League

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2004 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Λίβερπουλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Το σκορ άνοιξε νωρίς (17ο λεπτό) ο Ιεροκλής Στολτίδης και η ελληνική ομάδα κράτησε το αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε.

Με 10 βαθμούς στο "σακούλι" του, ο Ολυμπιακός έπαιζε την τελευταία αγωνιστική των ομίλων στο "Άνφιλντ" για 3 αποτελέσματα! (νίκη, ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ διαφορά, εκτός από 1-0). Το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο στο 26' και το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου, έδειχναν πως οι "ερυθρόλευκοι" μπορούσαν να πάρουν μια ιστορική πρόκριση μέσα στην έδρα της Λίβερπουλ.

Ωστόσο η επανάληψη ήταν τελείως διαφορετική. Γκολ από τα αποδυτήρια για τη Λίβερπουλ στο 47' με τον Σιναμά Πονγκόλ, 2-0 από τον Μέλορ στο 81' και ο Στίβεν Τζέραρντ ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή για την Λίβερπουλ στο 86', στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο UEFA.

Ιούλιος 2005: Φιλικό προετοιμασίας στο Σέεφελντ

Οκτώ μήνες μετά την ιστορική αναμέτρηση του Άνφιλντ, οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στο Σέεφελντ. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-3, χάρις σε γκολ των Λούις Γκαρσία (32'), Μοριέντες (49'), Μπάρος (53' και 60'), ενώ για τους ερυθρόλευκους του Τρόντ Σόλιντ σκόραραν ο Ριβάλντο (40'), ο Τζόρτζεβιτς με πέναλτι (78') και πλασέ (84').

Αύγουστος 2013: Φιλικό προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ

Η Λίβερπουλ τίμησε τη λαμπρή και πετυχημένη καριέρα του Στίβεν Τζέραρντ στον σύλλογο διοργανώνοντας ένα φιλικό στο "Άνφιλντ" με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ήταν η επιλογή του ίδιου του Τζέραρντ, αφού το γκολ-πρόκριση εναντίον του Ολυμπιακού στην πορεία για το Champions League του 2005 ήταν ένα απ'τα σημαντικότερα της καριέρας του, ενώ απέναντι στον Ολυμπιακό είχε πετύχει και το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ το 2000.

Τελικό σκορ 2-0 για τους Άγγλους, Χέντερσον και Άλεν οι σκόρερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK