Συντριβή για Ουκρανία, ματσάρα στο Γκντανσκ

Λίγους μήνες πριν την τελική φάση του Euro 2012 η Oυκρανία προβλημάτισε με την εικόνα της, αφού συνετρίβη με 4-0 από την Τσεχία. Ισοπαλία της Πολωνίας με τη Γερμανία, ήττα των ΗΠΑ από το Βέλγιο.

Συντριβή για Ουκρανία, ματσάρα στο Γκντανσκ

Η μία εκ των διοργανωτών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα της και δείχνει πως έχει αρκετές αδυναμίες ενόψει της τελικής φάσης. Η Τσεχία προηγήθηκε νωρίς με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Κάντλετς. Η μόνη ευκαιρία της Ουκρανίας ήταν ένα δοκάρι του Σίντερ (και αυτό στο 84’), αλλά η άμυνά της την πρόδωσε και πάλι στις αρχές του δεύτερου μέρους.

Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Πολωνία και Γερμανία με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2. Στο πρώτο μέρος ο Σέζνι κράτησε "ζωντανή" την ομάδα του, η οποία προηγήθηκε με τον Λεβαντόφσκι στο 55’. Τα «πάντσερ» απάντησαν με τον Κρόος και οδηγηθήκαμε σε ένα εκπληκτικό φινάλε. Στο 91’ οι Πολωνοί πήραν προβάδισμα με τον Μπλαστσικόφσκι, αλλά δεν χάρηκαν τη νίκη αφού ο Κακάου διαμόρφωσε το τελικό σκορ...τρία λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο στο 81’, λόγω αποβολής του Γλοβάτσκι.

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο των ΗΠΑ ο Γιούργκεν Κλίνσμαν δεν μπόρεσε να γευθεί τη χαρά της νίκης. Μετά την ισοπαλία με το Μεξικό και την ήττα από την Κόστα Ρίκα έχασε με 1-0 από το Βέλγιο, στο πρώτο του παιχνίδι μακριά από αμερικάνικο έδαφος. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πανηγύρισαν χάρη σε γκολ του Λόμπερτς στο 55’.

News 24/7

24MEDIA NETWORK