Αποκάλυψη του "France Football" για το "Qatargate"

Το "France Football" κυκλοφορεί με 20σέλιδο δημοσίευμα "βόμβα" που εμπλέκει τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες του Κατάρ και της Γαλλίας, καθώς και τον Μισέλ Πλατινι, σε σκάνδαλο (Qatargate) για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το αραβικό κράτος.

Αποκάλυψη του "France Football" για το "Qatargate"

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μισέλ Πλατινί, πριν την εκλογή, συμμετείχε σε δείπνο μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και του πρωθυπουργού του Κατάρ, στο οποίο φέρεται να προσκλήθηκε προκειμένου να πειστεί να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ. Ο πρόεδρος της UEFA, παραδέχεται ότι βρέθηκε στο εν λόγω δείπνο, ωστόσο αρνείται πως του ζητήθηκε από οποιονδήποτε να ψηφίσει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και πως ήταν ξεκάθαρο ότι είναι ανεξάρτητος να επιλέξει όποια υποψηφιότητα προτιμούσε.

Εν τέλει στις 2 Δεκεμβρίου 2010, το Κατάρ επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας και όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ στη Ζυρίχη, το Κατάρ κέρδισε την ψηφοφορία με 14 ψήφους από τα 22 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Αργότερα ο Πλατινί παραδέχτηκε ότι ψήφισε υπέρ του Κατάρ, με την αιτιολογία ότι είχε φτάσει η ώρα να πάει η διοργάνωση σε μια αραβική χώρα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά ακόμη στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί υπάρχει ενδεχόμενο, ορισμένα μέλη της επιτροπής έλαβαν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ως αντάλαγμα προκειμένου να ψηφίσουν το Κατάρ, αναφερόμενος στους Χαγιάτου Ισά από το Καμερούν, Νικολά Λεόζ από την Παραγουάη, Χούλιο Γκροντόνα από την Αργεντινή και Ραφαέλ Σαλγκουέρο από τη Γουατεμάλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK