Τα κέρδη από την πρόκριση, το πριμ και οι αποζημιώσεις

Χρήματα δεν υπήρχαν (στην ΕΠΟ), αλλά βρέθηκαν χάρη στους Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Κώστα Μήτρογλου, Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής που λειτούργησαν υπό την καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος οδηγώντας την ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τα κέρδη από την πρόκριση, το πριμ και οι αποζημιώσεις

Ζεστό χρήμα, όμως, δεν θα μπει μόνο στο ταμείο της Ομοσπονδίας, αλλά και σ' εκείνα των συλλόγων που διαθέτουν παίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και, βέβαια, ως πριμ στις τσέπες των ποδοσφαιριστών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΠΟ θα λάβει 9-10 εκατομμύρια ευρώ από τη FIFA για την παρουσία της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το ποσό ενδέχεται να υπερβεί τα 12 εκατομμύρια, σε περίπτωση που ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ζεπ Μπλάτερ εφαρμόσει όσα είπε πρόσφατα περί αύξησης 25%-30% των εσόδων, σε σχέση με το Μουντιάλ της Ν.Αφρικής το 2010. Τότε, η ΕΠΟ είχε εισπράξει 10 εκατομμύρια, στα οποία είχε συμπεριληφθεί και το μπόνους για τη νίκη (1 εκατ. ευρώ) επί της Νιγηρίας.

Η FIFA αναμένεται να ανακοινώσει τα ακριβή ποσά που θα μοιράσει στις Ομοσπονδίες παραμονές της κλήρωσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου στη Μπαΐα.

Στα παραπάνω ποσά που θα δώσει η Διεθνής Ομοσπονδία στην ΕΠΟ θα πρέπει να προστεθούν επίσης και τα έσοδα από τις συμφωνίες με τους χορηγούς της Εθνικής, καθώς υπάρχουν ρήτρες που προβλέπουν επιπλέον χρήματα για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές θα πληροφορηθούν στις αρχές του 2014 για το ύψος του πριμ που θα εισπράξουν για την παρουσία της εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής έχει διαμηνύσει στους παίκτες πως θα πάρουν το 45%-50% των εσόδων από τη FIFA. Που σημαίνει ότι θα μοιραστούν συνολικά 5-6 εκατομμύρια ευρώ, όμως την εφορία θα τη πληρώσουν οι ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τους συλλόγους, όπως έχει ανακοινώσει η Διεθνής Ομοσπονδία, θα εισπράττουν 2.800 δολάρια την ημέρα (2.100 ευρώ) για κάθε παίκτη που θα έχουν στο Μουντιάλ και ο χρόνος θα ξεκινήσει να μετράει δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, μέχρι και την επομένη του αποκλεισμού της ομάδας. Δηλαδή, μίνιμουμ είναι 25 ημέρες για κάθε ποδοσφαιριστή και φυσικά θα αυξάνεται ο αριθμός όσο οι ομάδες κερδίζουν βαθμούς, προκρίσεις και παρατείνουν την παραμονή τους στη Βραζιλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK