Τα σενάρια για το φινάλε, οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Αν και η Εθνική ελπίζει ακόμη στην πρωτιά του 7ου ομίλου, οι πιθανότητες να αποφύγει τα μπαράζ δεν είναι με το μέρος της. Πάντως στη χειρότερη περίπτωση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι μεταξύ των τεσσάρων ισχυρών της κλήρωσης για τα μπαράζ.

Τα σενάρια για το φινάλε, οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Τούτο βέβαια δεν συνεπάγεται απαραιτήτως έναν εύκολο αντίπαλο για την Ελλάδα, αφού με βάση τα τωρινά δεδομένα (βαθμολόγηση Σεπτεμβρίου στη FIFA) και πριν από τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής ενδέχεται να βρει στο δρόμο της για την πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας μια από τις Γαλλία, Ουκρανία ή Σουηδία, Τουρκία και Ισλανδία.

Οι δεύτεροι κάθε ομίλου μετά τη διεξαγωγή της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη είναι οι:

1ος Όμιλος: Κροατία 11 (10) / με Σκωτία εκτός.

2ος Όμιλος: Βουλγαρία 7 (64) / με Τσεχία εντός. Πιθανόν να την προσπεράσει η Δανία (παίζει εντός με τη Μάλτα), αλλά ο 2ος όμιλος μάλλον δεν θα δώσει καλύτερο δεύτερο.

3ος Όμιλος: Σουηδία 14 (22) / με Γερμανία εντός.

4ος Όμιλος: Τουρκία 10 (49) / με Ολλανδία εντός. Καραδοκεί για να "κλέψει" τη δεύτερη θέση η Ρουμανία που αντιμετωπίζει την Εσθονία.

5ος Όμιλος: Ισλανδία 13 (54) / με Νορβηγία εκτός. Περιμένει μήπως τυχόν επωφεληθεί στο νήμα η Σλοβενία που παίζει στην Ελβετία.

6ος Όμιλος: Πορτογαλία 15 (11) / με Λουξεμβούργο εντός. Μόνο με απίθανο συνδυασμό (ήττα στο Αζερμπαϊτζάν, νίκη με σκορ-μαμούθ των Πορτογάλων) θα χάσει την πρώτη θέση η Ρωσία.

7ος Όμιλος: Ελλάδα 19 (12) / με Λιχτενστάιν εντός. Η Βοσνία παίζει στη Λιθουανία και με νίκη σφραγίζει το απευθείας εισιτήριο. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μένει δεύτερη πίσω από την Ελλάδα που λογικά θα πάρει το τρίποντο.

8ος Όμιλος: Ουκρανία 15 (26) / με Σαν Μαρίνο εκτός. Ίσως δεύτερη είναι η Αγγλία, αν χάσει βαθμούς στο εντός έδρας ματς με την Πολωνία.

9ος Όμιλος: Γαλλία 14 (25) / με Φινλανδία εντός

* Ο αριθμός δίπλα από κάθε ομάδα αφορά τη βαθμολογία της αφού έχουν αφαιρεθεί οι βαθμοί από τους αγώνες της με τον τελευταίο (έως αυτή την ώρα) κάθε ομίλου. Ενώ ο αριθμός στην παρένθεση αγορά τη θέση κάθε ομάδας στην παγκόσμια κατάταξη, βάσει της οποίας προκύπτουν οι ισχυροί και οι ανίσχυροι των μπαράζ.

Εξ αυτών προκύπτει ότι Κροατία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Σουηδία ή Ουκρανία είναι αυτή τη στιγμή οι τέσσερις ισχυροί της κλήρωσης, ενώ Γαλλία, Ουκρανία ή Σουηδία, Τουρκία, Ισλανδία είναι οι τέσσερις ανίσχυροι.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι υπολογισμοί έχουν γίνει σύμφωνα με τα τωρινά βαθμολογικά δεδομένα, τα οποία επιδέχονται ανατροπών στην αυλαία της προκριματικής φάσης την ερχόμενη Τρίτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK