Δεν γλίτωσε την τιμωρία έδρας η Ουκρανία

Με ποινή αποκλεισμού της έδρα της για μία αγωνιστική, βαρύ πρόστιμο και απαγόρευση διεξαγωγής αγώνα στο Λβιβ τιμωρήθηκε από τη FIFA η ομοσπονδία της Ουκρανίας για τη συμπεριφορά μερίδας των οπαδών της στο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ με το Σαν Μαρίνο στις 6 Σεπτεμβρίου.

Δεν γλίτωσε την τιμωρία έδρας η Ουκρανία

Σύμφωνα με την αναφορά του FARE, του δικτύου για την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στη διάρκεια του εν λόγω αγώνα και σε μια γωνιά της κερκίδας αναρτήθηκαν ναζιστικά πανό, ενώ ορισμένοι γιούχαραν με τη χαρακτηριστική ρατσιστική κραυγή τον Βραζιλιάνο Εντμάρ, μολονότι αυτός αγωνίζεται πλέον στην εθνική Ουκρανίας.

Η ομοσπονδία της χώρας της ανατολικής Ευρώπης υπέβαλε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, αλλά η προσπάθειά της δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Απορρίφθηκε ασυζητητί, καθώς η αρμόδια επιτροπή δέχθηκε ότι οι εν λόγω συμπεριφορές αντίκεινται στη νομοθεσία της FIFA περί ισότητας στο ποδόσφαιρο.

Την ποινή η Ουκρανία θα εκτίσει στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που θα δώσει η Ουκρανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

News 24/7

24MEDIA NETWORK