Νίκη για Βοσνία, συντριβή για Σλοβακία

Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της μέσα στο 2012, επικρατώντας 1-0 της Αλγερίας σε έναν αγώνα... λασπομαχίας. Συντριβή της Σλοβακίας από την Τσεχία, γκέλα και για Λιθουανία, Λίχτενσταϊν.

Νίκη για Βοσνία, συντριβή για Σλοβακία

Στη... λασπομαχία μεταξύ Αλγερίας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, νικήτρια αναδείχθηκε η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας με 1-0, χάρη σε τέρμα του Μουαμέρ Σβράκα στο 93ο λεπτό. Ο Σάφετ Σούσιτς παρέταξε ένα αρχικό σχήμα με βασικούς ποδοσφαιριστές σε διάταξη 3-5-2 (στη συνέχεια έβαλε όλους τους παίκτες της αποστολής, πλην του τερματοφύλακα), το οποίο είναι και το προτιμητέο σύστημα όπως έχει δείξει τον τελευταίο καιρό και αυτό που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει απέναντι στην Ελλάδα, στην επόμενη αγωνιστική των προκριματικών.

Νίκη για Βοσνία, συντριβή για Σλοβακία

Το παιχνίδι διεξήχθη σε ένα ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, γεμάτο λιμνάζοντα νερά που δεν επέτρεψαν σε καμία ομάδα να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο. Στο 93ο λεπτό, πάντως, οι φιλοξενούμενοι χάλασαν το πάρτι στο γήπεδο "5 Ιουλίου 1962", όπου διεξήχθη το φιλικό στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 ετών από την ανεξαρτησία της Αλγερίας και έφτασαν τα 6 σερί ματς μέσα στο 2012 δίχως ήττα.

Η αρχική σύνθεση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Λούλιτς, Σαλίχοβιτς, Μισίμοβιτς, Πιάνιτς, Στεβάνοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο

Το ντέρμπι μεταξύ Τσεχίας και Σλοβακίας στο Όλομουτς βρήκε θριαμβευτές τους γηπεδούχους με 3-0. Ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης, Ντάβιντ Λάφατα, σημείωσε 2 τέρματα μέσα στα πρώτα 6 λεπτά και καθόρισε εν πολλοίς την έκβαση της αναμέτρησης. Το προπονητικό δίδυμο των Στάνισλαβ Γκρίγκα και Μίχαλ Χιπ άρχισαν με την πιο δυνατή σύνθεση, ωστόσο μετά την επίτευξη του 2ου τέρματος άρχισαν τις αλλαγές. Ο πρώην συμπαίκτης του Γκρίγκα στην Σπάρτα Πράγας της τότε ενωμένης Τσεχοσλοβακίας και νυν τεχνικός της Τσεχίας, Μίχαλ Μπίλεκ, τα άκουσε ξανά από την εξέδρα, ακόμα και στο 2-0 ("Μπίλεκ φύγε"), όπως είχε συμβεί και στο Euro 2012. Η Σλοβακία, πάντως, δεν αντέδρασε και δέχθηκε και 3ο τέρμα από τον Μπόρεκ Ντότσκαλ, στο ντεμπούτο του με την εθνική Τσεχίας.

Η σύνθεση της Σλοβακίας: Κούτσιακ, Πέκαρικ (17' Τσισόβσκι), Σαλάτα (46' Γκουλντάν), Χούμποτσαν, Ζαμπάβνικ, Πετσόβσκι, Γκουεντέ (76' Χολόσκο), Χάμσικ, Σάπαρα, Στοχ (46' Μπάκος), Σιλβέστρ (46' Ντούρις)

Η Λιθουανία δεν κατάφερε να χαλάσει το πάρτι της Αρμενίας στο Γερεβάν, στο "αντίο" του αρχηγού της χώρας, Σαργκίς Χοβσεπιάν (130 συμμετοχές). Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν 4-2 των Λιθουανών και πήραν εκδίκηση για τη συντριβή 3-0 πριν από ένα χρόνο στο Κάουνας. Η αντίπαλος της Εθνικής παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο γήπεδο και το "πλήρωσε", με τον Έντγκαρ Μανουτσαριάν να ανοίγει το σκορ στο 6', τον Κάρλεν Μεκρετσιάν να κάνει το 2-0 στο 48' και τον Χένρικ Μεκιταριάν το 3-0 μετά από 7 λεπτά. Η Λιθουανία απάντησε με τον Κάρολις Τσβεντούκας, αλλά ο Αράς Οζμπιλίζ συνέχισε το σόου των γηπεδούχων. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αρτούρας Ριμκεβίτσιους στο 83ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι.

Η αρχική σύνθεση της Λιθουανίας: Αρλάουσκις, Αντριουσκεβίτσιους, Βιλκάιτις, Στανκεβίτσιους, Μικολιούνας, Ε. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Πιλιμπάιτις, Τσβεντούκας, Τσέρνιτς, Ματουλεβίτσιους

Τα αποτελέσματα των αντιπάλων

Αρμενία - Λιθουανία 4-2

(7' Μανουτσαριάν, 50' Μεκρετσιάν, 56' Μεκιταριάν, 72' Οζμπιλίζ - 66' Τσβεντούκας, 83' πέν. Ριμκεβίτσιους)

Αλγερία - Βοσνία-Ερζεγοβίνη 0-1

(93' Σβράκα)

Τσεχία - Σλοβακία 3-0

(3', 6' Λάφατα, 73' Ντότσκαλ)

Λίχτενσταϊν - Μάλτα 0-1

(38' Καρουάνα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK