Ανακοινώνεται η αποχώρηση Σάντος!

Την Πέμπτη 27/2 μετά το τέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, θα ανακοινωθεί η αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από την Εθνική μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την ομοσπονδία να προσπαθεί να κλείσει νέο (και σίγουρα ξένο) προπονητή άμεσα. Φαβορί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Την Παρασκευή μιλάει ο Σάντος.

Ανακοινώνεται η αποχώρηση Σάντος!
INTIME SPORTS

Το τέλος της συνεργασίας του Φερνάντο Σάντος με την ΕΠΟ και την Εθνική ομάδα (καθώς ο ίδιος έχει απαντήσει αρνητικά στο να ανανεώσει το συμβόλαιό του) είχε διαρρεύσει από την Τρίτη το βράδυ. Η επίσημη ανακοίνωση του "διαζυγίου" θα λάβει χώρα την Πέμπτη 27/2, αμέσως μετά το τέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί το πρωί, ή στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν το μεσημέρι ο Γιώργος Σαρρής με τον Γιάννη Μώραλη.

Από εκεί και πέρα, αναζητείται ο προπονητής που θα διαδεχθεί τον Πορτογάλο αμέσως μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στην ΕΠΟ επιθυμούν αυτό να γίνει άμεσα, ακόμα και εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Σε κάθε περίπτωση περίπτωση, ο νέος τεχνικός θα γίνει γνωστός πριν το Μουντιάλ.

Φαβορί να διαδεχθεί τον Σάντος είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που φέτος κάθεται στο πάγκο της Αλ Νασρ, ομάδας του Ντουμπάι. Για τον 52χρονο Σέρβο τεχνικό (που έχει περάσει σαν προπονητής από Νίκη Βόλου, Ηρακλή, Παναχαϊκή και ΑΠΟΕΛ) υπάρχει διαχρονική εκτίμηση από τους επιτελείς της Εθνικής ομάδας, ενώ λέγεται πως ήταν υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος την τελευταία φορά που ο Πορτογάλος είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Εθνική.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με πηγές από την ΕΠΟ, ο διάδοχος του Σάντος θα είναι οπωσδήποτε ξένος και όχι απαραιτήτως γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Ανάμεσα στους προπονητές που εξέταζαν στην ομοσπονδία για την περίπτωση που ο Σάντος απαντούσε αρνητικά (κάτι που τελικά έγινε), ήταν και ο Φέλιξ Μάγκατ, όμως η περίπτωσή του "κάηκε" μιας και ο Γερμανός συμφώνησε να εργαστεί στη Φούλαμ.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι πρόθεση της ΕΠΟ είναι να διατηρηθούν στα πόστα τους οι Φύσσας και Βόκολος, ενώ οι Πορτογάλοι συνεργάτες του Σάντος θα αποχωρήσουν και θα τον ακολουθήσουν στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Για όλα τα παραπάνω θα μιλήσει και ο ίδιος ο Φερνάντο Σάντος την Παρασκευή 28/2 στις 12:00, όταν και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τις επιλογές του για τον φιλικό αγώνα με την Νότια Κορέα. Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν την Δευτέρα 3/3.

News 24/7

24MEDIA NETWORK