Ελλάδα-Ελβετία 0-0

Θα ήταν άδικο οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν του 0-0 στο φιλικό-αγγαρεία του "Γ. Καραϊσκάκης". Ελλάδα και Ελβετία κοίμισαν του λίγους θεατές - ο Μήτρογλου στο 4' είχε τη μοναδική ευκαιρία από ελληνικής πλευράς. Τιμήθηκε για τις 100 συμμετοχές ο Κατσουράνης.

Ελλάδα-Ελβετία 0-0

Το live του αγώνα

Κάποτε στα φιλικά παιχνίδια βλέπαμε γκολ και ανοιχτό παιχνίδι . Από τον καιρό, όμως, που άρχισαν να παίζουν ρόλο για τη βαθμολογία των ομάδων στην παγκόσμια κατάταξη και αυτές οι αναμετρήσεις, μπήκε για τα καλά η σκοπιμότητα και στους αγώνες προετοιμασίας των εθνικών ομάδων.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» η Ελλάδα υποδέχθηκε την Ελβετία του Γερμανού Ότμαρ Χίτσφελντ, 44 ημέρες πριν από το κρίσιμο ματς στη Βοσνία. Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε ένα πρώτο πλάνο που έχει στο μυαλό του για τον αγώνα στις 22 του Μάρτη.

Ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα με τέσσερα εν δυνάμει μπακ. Σπυρόπουλος, Τοροσίδης στα αριστερά και δεξιά της άμυνας, Χολέμπας και Μανιάτης μπροστά τους. Καραγκούνης και Κατσουράνης κάλυψαν το κέντρο, Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης ήταν στην επίθεση.

Το μήνυμα του Σάντος για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Βοσνία ήταν ξεκάθαρο. Συντηρητικό παιχνίδι, κλειστά άκρα και δύο φορ περιοχής. Αυτός ενδέχεται να είναι και ο οδηγός για την αναμέτρηση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία της Ελλάδας στο μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το ματς με την Ελβετία ήταν από τα πιο βαρετά της εθνικής τα τελευταία χρόνια. Ελάχιστες φάσεις, κατεβασμένη ταχύτητα στην ανάπτυξη και συμπαγής άμυνα που περιόριζε την είσοδο των Ελβετών στη μεγάλη περιοχή του Καρνέζη.

Οι Ελβετοί ήταν πιο επιθετικοί, αλλά σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο έκαναν μόλις δύο ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 35, με την κεφαλιά του Ντζουρού να καταλήγει στα δίχτυα και το διαιτητή να σφυρίζει αυστηρό φάουλ πάνω στον Τοροσίδη, και η έτερη στο 81 με μακρινό δυνατό σουτ του Ρικάρντο Ροντρίγκεζ και απόκρουση του -ετοιμότατου- Καρνέζη σε κόρνερ.

Για την Ελλάδα τις τρεις ευκαιρίες στον αγώνα τις δημιούργησαν ο Μήτρογλου με κεφαλιά στα πρώτα λεπτά, ο Χολέμπας με σουτ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Σπυρόπουλο και ο Αθανασιάδης στο δεύτερο μέρος, με κοντινό σουτ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ελλάδα-Ελβετία 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK