Το προφίλ της Ρουμανίας

Το Contra.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας στα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Το προφίλ της Ρουμανίας

Τι έκανε στα προκριματικά: Δεδομένου ότι η πρώτη θέση του 4ου ομίλου ήταν καπαρωμένη από την Ολλανδία, η Ρουμανία πάλεψε με την Τουρκία και την Ουγγαρία για την είσοδο στα μπαράζ. Την τελευταία αγωνιστική σημείωσε μία επαγγελματική νίκη επί της Εσθονίας με 2-0 και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Τουρκίας από την αδιάφορη Ολλανδία κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Πρώτος σκόρερ: Ο Τσίπριαν Μάρικα με πέντε γκολ σε οκτώ αγώνες. Τα τέσσερα εξ αυτών σημειώθηκαν σε εντός έδρας αναμετρήσεις.

Ο επικίνδυνος παίκτης: Ο Γκάμπριελ Τόρζε. Ο αποκαλούμενος "Μέσι των Καρπαθίων" ήταν ο μοναδικός Ρουμάνος που αγωνίστηκε σε όλα τα ματς, ενώ σημείωσε τρία γκολ. Παίζει στα δεξιά της επίθεσης στο 4-3-3 του Βίκτορ Πίτουρκα. Διαθέτει καλό κοντρόλ, ταχύτητα, τεχνική κατάρτιση και μακρινό σουτ, ωστόσο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς.

Γιατί τη θέλουμε στα μπαράζ: Η ομάδα των δικών μας, Ντόριν Γκόιαν και Κοστίν Λάζαρ, δεν διαθέτει έδρα φόβητρο και είναι πιο άπειρη από την Εθνική (η τελευταία συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε το 1998).

Η επίσημη ιστοσελίδα της ρουμανικής ομοσπονδίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK