Τα γκρουπ της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στο 4ο γκρουπ θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα η Ελλάδα στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 (06/12, 18:00), όπως ανακοίνωσε η FIFA την Τρίτη (03/12) σε συνέντευξη Τύπου στην Μπαΐα.

Τα γκρουπ της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η χώρα μας, μαζί με τις υπόλοιπες 8 εκπροσώπους της Ευρώπης, θα περιμένει την προκλήρωση της Παρασκευής, από την οποία μία χώρα της "γηραιάς Ηπείρου" θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ μαζί με τις αφρικανικές και τις νοτιοαμερικανικές φιναλίστ, ώστε κάθε ένα από τα γκρουπ να έχουν από 8 χώρες.

Το γκρουπ των επικεφαλής ήταν γνωστό από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκαν τα "εισιτήρια" και την Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση μετά από τη συνεδρίασης της οργανωτικής επιτροπής, η FIFA τοποθέτησε και τις υπόλοιπες χώρες στα υπόλοιπα 3 γκρουπ.

Οι φιναλίστ από Αφρική και Νότια Αμερική θα βρίσκονται σε ένα κοινό γκρουπ, στο 2ο, συν την όποια ομάδα κληρωθεί να τις συντροφεύσει από το 4ο γκρουπ, το ευρωπαϊκό. Στο 3ο γκρουπ περιλαμβάνονται οι χώρες από Ασία και Κεντρικό, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κλήρωση της Παρασκευής δεν γίνεται να πέσουν μαζί 3 ευρωπαϊκές χώρες ή 2 νοτιοαμερικανικές χώρες. Ως εκ τούτου, είναι πιθανός κάθε συνδυασμός από το 1ο και το 3ο γκρουπ και αναμένεται η τοποθέτηση μιας ευρωπαϊκής χώρας στο 2ο γκρουπ για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Τα 4 γκρουπ της κλήρωσης του Μουντιάλ

1ο γκρουπ

Βραζιλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Κολομβία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία, Ουρουγουάη

2ο γκρουπ

Αλγερία, Καμερούν, Χιλή, Ακτή Ελεφαντοστού, Εκουαδόρ, Γκάνα, Νιγηρία

3ο γκρουπ

Αυστραλία, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Μεξικό, ΗΠΑ

4ο γκρουπ

Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία

News 24/7

24MEDIA NETWORK