O άνθρωπος με το σκονάκι

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης παραθέτει άγνωστες πτυχές της ζωής του Σέρχιο Ρομέρο, για τον οποίον οι εφημερίδες της Αργεντινής του αφιέρωσαν τίτλους όπως "Τα χέρια του Θεού".

O άνθρωπος με το σκονάκι

Μέτρησε μόλις τρεις συμμετοχές φέτος στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Μονακό, αφού ο -νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας- Κλαούντιο Ρανιέρι δεν τον εμπιστεύθηκε ποτέ. Ουδείς, πιθανότατα ούτε ο ίδιος, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για τον καλύτερο τερματοφύλακα του Μουντιάλ ή έστω του τελικού (για την ακρίβεια, δεν πλησιάζει καν την ποιότητα του Μάνουελ Νόιερ).

Στα 27 του ο Σέρχιο Ρομέρο παραμένει ένας μάλλον μέτριος και ασταθής γκολκίπερ, ο οποίος ωστόσο έχει την τύχη για διάφορους λόγους (έως και ακατανόητους) να παίζει βασικός σε μια από τις καλύτερες Εθνικές του κόσμου, εδώ και σχεδόν έξι χρόνια (κάθεται κάτω από τα δοκάρια της Αργεντινής σε όλες τις διοργανώσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και μετά).

Μια τύχη που στον ημιτελικό με την Ολλανδία, εξελίχθηκε σε ευλογία. Ο Ρομέρο έζησε το όνειρο κάθε Αργεντινού; Έγινε ο πρωταγωνιστής της πρόκρισης στον τελικό και είδε τις εφημερίδες στην πατρίδα του να του αφιερώνουν τίτλους όπως: "Τα χέρια του Θεού". Δεν γίνεται καλύτερο από αυτό. Ή μήπως γίνεται; Θα το μάθουμε το βράδυ της Κυριακής.

O άνθρωπος με το σκονάκι

Εν τω μεταξύ αξίζει να μάθουμε και ορισμένα πράγματα για τον απρόσμενο ήρωα με το σκονάκι (ο Ρομέρο είχε κρυμμένες σημειώσεις στα γάντια του για τις εκτελέσεις των Ολλανδών).

Έχει τρία μεγαλύτερα (και ψηλότερα) αδέλφια, όλα μπασκετμπολίστες. Ο Σέρχιο έγινε ποδοσφαιριστής επειδή δεν είχε καμία τύχη να τους συναγωνιστεί στα παρκέ. Το παρατσούκλι που του έδωσαν τα αδέλφια του είναι "chiquito", δηλαδή "μικροσκοπικός", παρότι ξεπερνάει το 1.90 σε ύψος.

Δεν διαθέτει facebook ή twitter, δεν του αρέσει ιδιαίτερα να δίνει συνεντεύξεις, δεν τα πάει καλά με τη δημοσιότητα και γενικώς θεωρείται ένας πολύ κλειστός τύπος. Όπως άλλωστε και η σύζυγός του.

Είναι παντρεμένος με το 36χρονο μοντέλο Ελεάνα Γκουέρσιο, η οποία σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ είναι ιδιαίτερα αντιπαθής στις υπόλοιπες συντρόφους γνωστών ποδοσφαιριστών, αφού κρατάει αποστάσεις και έχει το δικό της στενό κύκλο με φίλους.

O άνθρωπος με το σκονάκι

Είναι μόλις ο δεύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία της εθνικής Αργεντινής που συμπληρώνει 50 συμμετοχές. Ο πρώτος είναι ο Ουμπάλντο Ματίλντο Φιγιόλ με 58 συμμετοχές τη δεκαετία 1974-1985. Ο Ρομέρο έχει όλες τις προδιαγραφές να τον προσπεράσει.

Τα αγγλικά ΜΜΕ γράφουν ότι αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Άρσεναλ.

Θεωρεί τον Λουίς φαν Χάαλ σημαντικότερο προπονητή της καριέρας του. Όχι επειδή του έμαθε να πιάνει πέναλτι όταν βρισκόταν μαζί στην Άλκμααρ (όπως ισχυρίστηκε μεταξύ σοβαρού και αστείο ο ίδιος ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός) αλλά επειδή τον έφερε στην Ευρώπη, τον βοήθησε να προσαρμοστεί και του έδειξε πώς να εξελιχθεί και ως παίκτης και ως άνθρωπος.

O άνθρωπος με το σκονάκι

Πόσο καλός είναι;

Το γεγονός ότι ενόψει τελικού συζητάμε βέβαια για τον Ρομέρο, δείχνει επακριβώς πώς εξελίχθηκε το Μουντιάλ από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων και μετά. Πολύ τακτική, σφιχτές άμυνες, "κλειδωμένες" επιθέσεις, λίγα γκολ, λίγες ευκαιρίες. Με εξαίρεση τον ημιτελικό Βραζιλίας-Γερμανίας, ο οποίος ανήκει στη σφαίρα του απίθανου, σχεδόν όλα τα άλλα νοκ άουτ παιχνίδια κινήθηκαν σε χαμηλό τέμπο. Η καλύτερη ενέργεια Αργεντινού παίκτη στο τουρνουά είναι κατά πάσα πιθανότητα το εκπληκτικό τάκλιν του Μαστσεράνο στον Άριεν Ρόμπεν! Και φυσικά, οι επεμβάσεις του Ρομέρο στα πέναλτι.

Ο Ρομέρο λοιπόν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Αλλά δεν χρειάστηκε και να είναι αφού δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου ούτε στον ημιτελικό, ούτε στα δυο προηγούμενα ματς. Και εν πάση περιπτώσει, αν η Αργεντινή σηκώσει την κούπα θα γίνει κάτι περισσότερο από το ιδιαίτερο. Και αυτός και οι συμπαίκτες. Θα γίνει θρύλος!

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ρομέρο ήρωας των πέναλτι και 10 χρόνια πριν (VIDEO)

Η παρ' ολίγον γκάφα του Ρομέρο (VIDEO)

Το VIDEO με το σκονάκι του Ρομέρο

Ιδού το μήνυμα στο σκονάκι του Ρομέρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK