Η σκληρή Βραζιλία μπορεί να πάρει την κούπα

Ο Γιώργος Δώνης ψηφίζει υπέρ της Βραζιλίας έστω και η σελεσάο δεν πείθει με τις εμφανίσεις της σ' αυτό το Μουντιάλ. Διαβάστε το γιατί.

Η σκληρή Βραζιλία μπορεί να πάρει την κούπα

Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο από την αρχή φάνηκε ότι η Βραζιλία θα κυριαρχήσει από την αρχή. Οι Βραζιλιάνοι έβαλαν μεγάλη ένταση στο παιχνίδι τους, είχαν πολύ επιθετική πίεση ενώ ευτύχησαν να προηγηθούν και νωρίς από τη στημένη φάση.

Η αμυντική λειτουργία της Βραζιλίας ήταν πολύ καλή. Αυτό που πάνω από όλα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ήταν το γεγονός ότι οι γραμμές της βρίσκονταν πολύ κοντά και ότι στα μαρκαρίσματά δεν επέτρεπε στους επιθετικούς της Κολομβίας που είναι τεχνίτες, να γυρίσουν το μέτωπο στην εστία και να απειλήσουν.

Μέχρι και το 69' που έγινε τελικά το 2-0 νομίζω ότι η Κολομβία ήταν τυχερή, θα μπορούσε να δεχθεί και αλλά τέρματα. Από εκεί και πέρα έγινε σαφές ότι κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής και αυτό εμείς οι προπονητές θα πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας.

Οταν η Κολομβία μείωσε το σκορ, σε μία φάση μάλιστα κατά την οποία ο Σέζαρ θα μπορούσε να αποβληθεί, κατάφερε να ασκήσει μεγάλη πίεση και να βγάλει τη Βραζιλία από την αμυντική της ισορροπία. Στο τέλος υπήρξε και μεγάλη κούραση η οποία με τη σειρά της έφερε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.

Ακόμα και έτσι πάντως, έχω την άποψη ότι πέρασε η καλύτερη ομάδα. Η Κολομβία ήταν απούσα από το ματς στο μεγαλύτερο διάστημά του. Παρά το γεγονός ότι η απουσία του Νεϊμάρ από εδώ και πέρα συνιστά μεγάλη απώλεια, θεωρώ ότι η Βραζιλιά έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το Κύπελλο. Βγάζει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι της και είναι μία ομάδα πολύ σκληρή.

Διαβάστε ακόμη

Οι αλλαγές της Βραζιλίας, η γερμανική μηχανή κι η διαιτησία

News 24/7

24MEDIA NETWORK