Να συγκεντρωθεί στην τακτική ο Χολέμπας

Ο Γιώργος Δώνης αναλύει τα αίτια της ήττας της Εθνικής ομάδας από την Κολομβία και παραθέτει τη γνώμη του για το τι θα πρέπει να κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα επόμενα δύο παιχνίδια.

Να συγκεντρωθεί στην τακτική ο Χολέμπας

Το τελικό σκορ θα έλεγα ότι είναι άδικο και βαρύ γιατί το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις. Νομίζω ότι στο ματς αδικήσαμε τον εαυτό μας.

Θεωρώ ότι αντιμετωπίσαμε μία πολύ μέτρια ομάδα που είχε πολλά αμυντικά προβλήματα τα οποία όμως εμείς δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε όπως θα έπρεπε.

Αμυντικά είχαμε και εμείς όμως πολλά προβλήματα και ομαδικά αλλά και ατομικά. Στο πρώτο γκολ κάνουμε οργανωμένη άμυνα και τα επιθετικά μας χαφ είναι στο χώρο του κέντρου. Γίνεται μεγάλη πάσα στην πλάτη μας, τρέχει η αμυντική τετράδα προς τα πίσω αλλά ο Κατσουράνης δεν δίνει την εσωτερική βοήθεια στον Χολέμπας. Ο Μανιάτης αργεί και ο Σαλπιγγίδης, παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να καλύψει το χώρο, χάνει τον αριστερό μπακ των Κολομβιανών.

Στο δεύτερο γκολ γίνεται μία συνηθισμένη κίνηση στο πρώτο δοκάρι. Χάνει όμως στη συνέχεια το μαν του μαν ο Χολέμπας. Στο τρίτο και πάλι ο αριστερός μπακ δεν είναι εκεί που πρέπει. Στην αριστερή μας πλευρά συμπερασματικά είχαμε πολλά προβλήματα. Ο Χολέμπας πρέπει να συγκεντρωθεί στην ατομική του τακτική και ειδικά τον έλεγχο των παικτών και του χώρου.

Από εκεί και πέρα, ως προς το δημιουργικό κομμάτι, αργούσαμε να πάρουμε μέτρα με την μπάλα στα πόδια. Οταν ο Παπασταθόπουλος και ο Μανιάτης άρχισαν να παίρνουν μέτρα, ήρθαν και οι τελικές προσπάθειες. Ημασταν στατικοί με την μπάλα στα πόδια. Μόνο ο Κονέ κυνηγούσε στο χώρο, η επιθετική μας τριάδα είχε πρόβλημα στο να γίνει απειλητική.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στην πολύ εύκολη φάση του Γκέκα και στη συνέχεια ήρθε και το τρίτο γκολ, φυσιολογικά θα έλεγε κανείς, αφού είχαμε δώσει χώρους. Στο ποδόσφαιρο αυτό συμβαίνει συχνά.

Είναι, συμπερασματικά μία πολύ σκληρή ήττα και ένα σκληρό μάθημα αυτό που πήραμε. Μας δίνεται όμως η ευκαιρία να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ισως χρειαστεί δηλαδή να αφήσουμε το στιλ "περιμένουμε για να κερδίσουμε την μπάλα" και ίσως θα πρέπει να πιέσουμε πιο ψηλά τον αντίπαλο. Πρέπει παράλληλα να τρέξουμε περισσότερο, να έχουμε καλύτερη κίνηση και να μειώσουμε τις μεγάλες πάσες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK