HΠΑ-Γερμανία 0-1

H Γερμανία διέλυσε τους ψιθύρους και νίκησε με 1-0 τις ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν με γκολ του Μίλερ. Παρόλα αυτά οι Αμερικανοί πήραν μαζί με τα "πάντσερ" την πρόκριση για τους 16 της Μουντιάλ.

HΠΑ-Γερμανία 0-1

To live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

HΠΑ-Γερμανία 0-1

Η εικόνα του αγώνα

Η ανωτερότητα των Γερμανών δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Αν γράφαμε στα αγγλικά θα χρησιμοποιούσαμε πολλές φορές το ρημα dominate για να περιγράψουμε την εικόνα του ματς. Το 4-3-3 του Λεβ δούλεψε καλά στο πρώτο 45ολεπτο, η κατοχή της μπάλας ήταν σαφώς υπέρα των Γερμανών αλλά τα πάντσερ δεν παρουσίαζαν αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια. Γι' αυτό και τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με μόλις δύο τελικές.

Το πρόβλημα αυτό διαγνώστηκε έγκαιρα από τον Λεβ ο οποίος στο 46' έριξε στο ματς τον Κλόζε για να δώσει περισσότερη οντότητα στην επίθεσή του. Ηταν φορές που οι Γερμανοί έπαιζαν 4-4-2 και παρουσιάζονταν σαφώς περισσότερο πιεστικοί κόντρα στις ΗΠΑ που οχυρώθηκαν μέσα και γύρω από την περιοχή.

Η πίεση απέφερε αποτέλεσμα πολύ γρήγορα αφού ο Μίλερ, με εξαιρερικό σουτ, διαμόρφωσε το 1-0 στο 55' και ανάγκασε τους Αμερικανούς να προσπαθήσουν να βγουν από το καβούκι τους. Η προσπάθεια αυτή δεν στέφθηκε πάντως από επιτυχία καθώς η Γερμανία συνέχισε να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση και να έχει την μπάλα στην κατοχή της.

Εν τέλει η ομάδα του Λεβ δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην επιτυχία. Οι Αμερικανοί, προφανώς πληροφορούμενοι τα θετικά, γι' αυτούς νέα, από το Γκάνα-Πορτογαλία, βολεύτηκαν με την ήττα που τους έστελνε στην επόμενη φάση. Στο τέλος πάντως έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

MVP

Ο Τόμας Μίλερ δεν έθελξε με την απόδοσή του αλλά τη δουλειά του την έκανε μια χαρά. Σε δύο τελικές προσπάθειες πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έφτασε τα τέσσερα τέρματα στο τουρνουά.

Aδύναμος Κρίκος

Πολύ παθητικοί οι Αμερικανοί, δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο ματς παρά μόνο στα τρία-τέσσερα τελευταία λεπτά.

Σχόλιο

H Γερμανία, χωρίς να πιεστεί, έφτασε σε μία εύκολη νίκη δείχνοντας ότι έχει ποικιλία στην ανάπτυξή της και λύσεις στο γκολ. Η άμυνά της πάντως δεν έχει κριθεί ακόμα.

Το vine του αγώνα

Η σκηνή του ματς. Ο Τζόουνς προσπαθεί να μπει στην περιοχή αλλά τον αποτρέπει ο... διαιτητής της αναμέτρηση με ένα...επαγγελματικό φράγμα.

To γράφημα του αγώνα

Παρακάτω η απόδοση του Μίλερ αποτυπωμένη με νούμερα.

HΠΑ-Γερμανία 0-1

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τζόνσον, Γκονσάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Ζούζι (84' Γέντλιν), Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59' Μπεντόγια), Ντέμπσεϊ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μέρτεζακερ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβάινσταϊγκερ (76' Γκέτσε), Λαμ, Κρόος, Εζίλ (89' Σέρλε), Ποντόλσκι (46' Κλόζε), Μίλερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK